Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Etelän media

Paavo Väyrysen harhat!

Puheenvuoron blogissaan Paavo Väyrynen toistaa vanhaa mantraansa. Hän syyttää mediaa siitä, että hänen, eikä hänen eduskuntaryhmänsäkään "tärkeät" kannanotot ylitä uutiskynnystä. Tämä on kuitenkin  Väyrysen oma harha. En tiedä ainuttakaan toista europarlamentaarikkoa tai kansanedustajaa , joka olisi saanut enemmän palstatilaa mediassa tänä vuonna kuin Väyrynen, ellei oteta ministereitä huomioon.

Neljäs valtiomahti ampuu yksipuolisesti - ja puskista

Suomalainen media on ehkä yksipuolisempi kuin koskaan. Silloin, kun puoluemedia oli vielä voimissaan, Kansan Uutisilta saattoi odottaa vasemmistolaista näkökulmaa asioihin, Uudelta Suomelta porvarillista, Ilkalta maalaisliittolaista jne., mutta nyt päämedia ilmoittaa olevansa "riippumatonta".

Suomen politiikantoimittajia ei kiinnosta Saksa eikä EU:n tulevaisuus

Suomen medialta menee suurin osa Saksan poliittisista uutisista sivu suun. Meillä seurataan ja kirjoitetaan Britannian ja Ranskan politiikasta paljon enemmän kuin Saksan.

Onko Saksa niin vaikea, ettei edes yritetä?

Viimeksi tämän huomasi eilisiltana, kun seurasi netistä median live-seurantaa MTV3:n presidentinvaalikeskustelusta Kallion kirkossa.

Mikä ergebnis?

Paavo Väyrynen etelän median ja kansan syleilyssä

Kansanliikkeen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen saapui (3.1) Tampereen Koskikeskukseen näyttävästi: Ensin olivat Paavojulisteet sekä hyväntuulinen nuorimies kampanjatuotteiden kanssa. Senjälkeen saapui Väyrynen itse - täsmälleen aikataulussa. Hän hallitsee hämmästyttävän hyvin ajankäyttöään. Kampanjassa on mukana monia luottoihmisiä. Rouva Vuokko Väyrynen on luonnollisesti presidenttiehdokkaan parhain tuki.

 

Mikä on koulujen todellisuus?

 

Suomen kielessä sana totuus kuvaa sanana todellisuutta, tosiasiaa. Venäjän kielessä tätä vastaa lähinnä sana istina. Kielestä löytyy myös toinen sana totuudelle, pravda, totuus sellaisena kuin sen pitäisi olla. Jyrki Iivonen kirjoitti tästä maukkaasti.

Yhdysvalloissa pidetään presidentinvaalit neljän vuoden välein

Emme täällä Suomessa voi mitään sille, että Amerikan yhdysvalloissa pidetään presidentinvaalit.

Sillekään emme mahda mitään, että erityisesti Helsingin Sanomat Donald Trumpin ehdokkuuden takia nosti sivuillaan vaalit viikkojen ajan ohi kaiken muun ulkomaan uutisoinnin.

Lehteä ei kenenkään ole pakko lukea, mutta ainakin minulle lehden jo 1970-luvulta tilanneena liika tuntuu liialta. Joku tilaaja voisi jopa saada tarpeekseen.

Pahaa Paavoa ken pelkäisi!

Paavo Väyrynen on ruvennut Kansalaispuolueen perustamisella hankkeeseen, joka vaatii optimismia ja sisua. No, onneksi Paavolla taitaa kumpaakin löytyä.

Kun erilaisia mielpidekirjoituksia täällä ja muillakin alustoilla lukee, tuntuu Paavolla olevan joka suunnassa edessään suo siellä, vetelä täällä.

Koetan hieman pohtia sitä miksi niin on. Vai onko?

Keskustan nykyinen puheenjohtaja, niin mikä sen DI:n nimi nyt olikaan, niin Sipilä, on suhtautunut yllättävän viileästi syntyneeseen tilanteeseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä