Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen esitykset

Muutosehdotuksia HE 179/2018 esitykseen

Tätä on muokattu viimeksi 12.3.2019. Uudenpia muokkausehdotuksiani HE 179/2018 esitykseen löytyy osoitteesta http://aarokustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269921-muokkausehdotuksia-he-1792018-aselakiesitykseen .

 

Muutosehdotuksiani HE 179/2018 esitykseen

Lisäykset ovat lihavoituna ja poistettavaksi ehdottamani alleviivattuna ja  kommenttini kursivoituna.

Postiyrityksille velvoite luovuttaa jakelureittitiedot - hankala Postille

Liikenne- ja Viestintäministeriön luonnoksessa hallituksen esitykseksi esitetään postiyrityksille velvollisuutta luovuttaa avoimen rajapinnan kautta jakelureittitietonsa sekä mm tiedot lastaus- ja purkupaikoista sekä aikatauluista ja kellonajoista. Vaikka laki koskisi kaikkia noin viittätoista postipalvelulain alaista yritystä, niin tietojen kattavuutensa vuoksi laki hyödyttäisi ainakin alkuvaiheessa lähinnä Postin kilpailijoita.

Tietojen luovutuksesta todetaan:

Kunnallisvaaliehdokkaiden irtisanoutuminen hallituksen linjasta, taktiikkaako?

Yhä enenevässä määrin hallituspuolueiden kunnallisvaaliehdokkaat näyttäisivät irtisanoutuvan hallituksen kiusallisimmista esityksistä ja suunnitelmista. Todennäköisesti ensimmäisten galluppien tulokset ovat pelästyttäneet kunnallisvaaliehdokkaat pahasti - nythän näyttäisi siltä, että pataan on tulossa ja huolella.

PS-politiikon esimerkki?

PS-politiikko Jari-Pekka Teurajärvi näyttää esimerkillään mallia työttömille. Pohjois-Pohjanmaan Perussuomalaisten piirin puheenjohtaja kertoo Iltasanomille, ettei hänen kannata mennä töihin, koska hänen saamansa sosiaalituki on nettona suurempi kuin se raha, joka hänelle jäisi käteen töissä ollessa verojen jälkeen. Tästä asiasta ei hänen mukaansa tulisi syyllistää työttömiä. Tämä ei ole työttomien vaan systeemin vika.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä