Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Hanna Mäntylä

Ja kyllähän he kehtaavat!

On aika ilmiselvää, että Sininen tulevaisuus tulee olemaan puoluekartalla ikuisesti saavuttamatonta usvaa, koska loikkariporukalle poliittinen lokero jää löytymättä - kuka ihme äänestäisi jo takuuvarmasti epäluotettavaksi osoittautunutta ehdokasta ikinä - joten varmasti jokainen uuva on jo hyvissä ajoin miettinyt vaihtoehtoa B, eli miten jättää politiikka niin että vihreä oksa kuitenkin säilyy.

Tapaus Hanna Mäntylä – Mitkä ihmeen arvot?

Tuoreet uutiset kertovat, että Uusi vaihtoehto -ryhmään loikannut ja entinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä on siirtymässä erityisneuvonantajaksi Euroopan neuvoston sihteeristöön, missä Mäntylän tehtävät liittyvät radikalisaation, syrjinnän ja syrjäytymisen estämiseen, nuorisoon painottaen.

Siirtymisen edellytyksenä on tietenkin se, että eduskunta antaa Mäntylälle vapautuksen kansanedustajan tehtävistä, mikä lienee läpihuutojuttu.

Parikymmentä kansanedustajaa on ihan ostettavissa

Ensimmäinen loikkarin palkintovirka julkistettiin juuri Ylellä. Hanna Mäntylä siirtyy Eurooppa Neuvostoon erityisasiantuntijaksi. Tehtävä painottuu nuorisokysymyksiin sekä syrjinnän ja syrjäytymisen ehkäisemiseen. Vitsikästä. Täten eroaa kansanedustajuudestaan. Tilalle kansanedustajaksi nousee Matti Torvinen, joka on loikkareille mieleen. Win-win.

Ministeri ja priorisointi

Eilisen, lauantain Helsingin sanomissa peruspalveluministeri Hanna Mäntylä puhuu priorisoinnin tarpeesta terveydenhuollossa.  En ole kuulunut yleensä Hanna Mäntylän tai hänen puolueensa kannattajiin enkä nytkään varsinaisesti jaa hänen mielipiteitään, mutta tällä kertaa kyllä arvostan ministeriä. Hänellä on rohkeutta selittää selkokielisesti se, mitä sote-uudistustus käytännössä tarkoittaa. Kyse on sosiaali- ja terveydenhuollon säästöistä ja säästöjä seuraavasta palvelutason heikkenemisestä.

Muunneltua totuutta

 

Perussuomalaisten ministeriryhmä julkaisi muutama päivä sitten uutiskirjeen, jonka sisällöstä silmiini pisti erityisesti seuraava lause:

 

"Perussuomalaiset ovat pitäneet huolta siitä, että kaikista köyhimmiltä ei leikata."

 

Eläkeläisten asumistuki ja sote ovat erilliset päätökset - hyviä molemmat

 

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä, ps, vahvisti, että hallitus peruu eläkkeensaajien asumistuen leikkauksen (yhdistämisen yleiseen asumistukeen) ja puolittaa lääkekorvauksiin kohdennetut leikkaukset.

Erinomaiset päätökset. Kiitos niistä!

Nämä päätökset eivät liity itsehallintoalue-sote-ratkaisuun. Ne tehtiin samaan aikaan, mutta erillisinä asioina. Ne, jotka liittävät nämä yhteen jonkinlaisena "lehmänkauppona", eivät tunne asiaa. Olin hallituksen sote-neuvotteluissa ja tiedän asian.

 

Kiitokset hallitukselle ja perussuomalaisille!

Hallitus peruu päätöksensä eläkeläisten asumistuen leikkaamisesta. Helsingin Sanomien tietojen mukaan aiottua eläkkeensaajien asumistuen yhdistämistä yleiseen asumistukeen ei toteuteta. Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) vahvistaa Helsingin Sanomille, että asumistuki jätetään ennalleen.

Onko olemassa alueellinen itsehallinto -lakiluonnos?! Missä se on ?

Sipilän hallituksen antamat tiedot uudesta alueellisesta itsehallinnosta ovat hyvin epämääräisiä ja sekavia. Pääministeri puhuu 18 itsehallintoalueesta, mutta ei kerro

- mikä on lain sisältö perusteluineen?

- mitkä niiden tehtävät ovat?

- kuinka päättävät elimet valitaan ja mitä ne ovat?

- miten käy maakunnallisten liittojen?

- mitä tapahtuu valtion aluehallinnolle ELY-keskuksille...?

- kuuluuko koulutus alueelliselle itsehallinnolle?

- mitä tehtäviä jää peruskunnille ja mikä on niiden tulevaisuus?

Hanna Mäntylän hätäjarru

Perussuomalaisten sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä kertoi tänään medioissa, että turvapaikan hakijoiden päivärahoja tullaan leikkaamaan. Nyt ei puhuta enään turvapaikan hakijoiden määristä, koska hallitus on rikkonut ne moneen kertaan ja ihmisiä virtaa rajan yli virtanaan.

Hannan johtopäätökset saattavat olla väärät. Persut eivät vuoda halla-aholaisista, vaan soinilaisista, jotka käänsivät selän suomalaisille työläisille ja saivat aikaan yhdessä Stubbin ja Sipilän kanssa työehtojen pakkolait.

Vihdoin ja viimein jarruja maahanmuutolle

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) valmistelee leikkauksia turvapaikanhakijoiden saamiin julkisiin tukiin.

– Se aika on nyt loppu, että me vain määrättömästi pumppaamme rahaa järjestelmään. Haemme sellaista tasoa, joka on varmasti alhainen, Hanna Mäntylä totesi perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä