Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Hiihto

URHEILUSUNNUNTAI

URHEILUSUNNUNTAI Suomalaisilla on suuret odotukset. Lehdistö arvuuttelee, montako mitalia tulee hiihdon MM-kisoissa tänään. Kolmea povataan , yksi jokaisesta päivän lajista.

Aikanaan 3 mitalia päivässä oli varmaa.Voitiin jonakin päivänä ennustaa vaikka kolmea kultamitalia. Seefeldissä 1964 latujen kuningas oli Eero Mäntyranta, mäessä taas Veikko Kankkonen. Tuolloin oli lajeja nykyistä paljon vähemmän. Oli vain yksilölajeja, ei mitään parikilpailuja .

Sosialistinen media ja Sergei (Iivon tulevaisuuden kilpaveli)

Jo 26.2 heitin urheilutoimittajille täkyn, että "venäläinen" huippuhiihtäjä Sergei Ustjugov on sukulaispoika, tarkemmin: kansallisuudeltaan mansi. Googlen hauni mukaan siihen tosiasiaan ei ole tullut reaktiota. Eräs Aulis kuitenkin tartui siihen, papukaijatikkari hänelle.

Vielä on aikaa sunnuntaihin asti haastatella Sergeitä....urheilutoimittajat, oletteko ajan tasalla ja pidättekö katsojanne ajan tasalla?

Huijarit suksilla

Penkkiurheilu on ainoa asia, jota olen välttänyt tehokkaammin kuin urheilua. Jännityksen asemasta urheilukisojen seuraaminen on tuntunut vähän samalta kuin kaverin mitäänsanomattomat kertomukset työkavereistaan, joista et oikein osaa sanoa mitään. Penkkiurheilu-urani loiston päivät olivat asuinvuoteni New Yorkissa; seurasin amerikkalaista jalkapalloa samalla sisäistäen lajin sääntöjä, mikä loi minulle motivaatiota seurata lajia.

Norjalaiset yllätettiin maskeilla ja omista huoltotiloista

Suomen hiihtomaajoukkue hämmästytti ja yllätti kilpasiskonsa ja -veljensä Italian korkeanpaikan leirillä. Suomalaiset tekivät alkuverryttelyn jäätiköllä 3000 metrin korkeudessa "kaasunaamarit" päällä, selässä reput joissa oli happisäiliöt.

Näky oli varmasti hurja, mieleenpainuva. Nyt norjalaiset jo paheksuvat suomalaisten temppua ja vihjaavat suoraan, että kyseessä on ainakin moraalisesti kielletty menetelmä. D-sanaa ei sentään ole vielä heitetty ilmoille.

Hiihtomaajoukkue tiesi tarkkaan, mitä se oli tekemässä, kun se toi maskit ja happisäiliöt Italian jäätikölle.

Falunin kisojen suomalaismenestyjä oli juomatölkki

Falunin hiihdon MM-kisat on nyt sitten käyty. Vajaa pari viikkoa kisalähetyksiä ja uutisointia.  Norskit nappasivat enemmän mitaleita kuin muut maat yhteensä. Suomalaisten menestys ei puolestaan päätä huimannut. Varmasti monien mielessä yksi pronssimitali (vilpittömät onnittelut naisten viestijoukkueelle!) oli pettymys mutta ainakin itse näkisin, että kisat menivät täysin odotusarvojen mukaisesti. Kun joukkueessa ei ole yhtään maailmancupissa top-15 listattua urheilijaa maailmassa niin aika vaikea sieltä on niitä mitaleitakaan rohmuta.

Pysyin pystyssä - ilmaston lämpenemisestä huolimatta!

Eilen illalla ulos koiran kanssa niin kuin jokainen säädyllinen koiranomistaja. Inhottava suojasää oli hetkessä muuttanut pihani vaaralliseksi jäiseksi liukumäeksi. Puoliksi lumipenkassa taiteillen selvisimme tielle. Lenkki tuli tehtyä ja pystyssä pysyin, vaikka täysin pitävää askelta ei tullut otettua yhtäkään edes tasaisella pyörätiellä. Onneksi joka päivä tasapainoilen suksilla ja osaan liukua näppärästi.
Kuinkahan moni vanhus taas päätyi sairaalaan iskettyään kallonsa ja lonkkansa mäsäksi jäähän? Vielä useampi varmaan jäi kotiin rappeutumaan, kun ulos ei voi mennä.

Julkisen sektorin hankintalaki olisi hallitukselle erinomainen säästökohde

Olin eilen Salpausselällä katsomassa hienoja hiihtokilpailuja. Valitettavasti kilpailujen seuraamista ja siis paikalle saapuneiden katsojien nautintoa vähensi hiihtostadionin ikivanhan näyttötaulun hajoaminen. Myös minä ja vaimoni olimme harmistuneita ja sanoin jopa ääneen, ettei ole ihme jos ihmiset seuraavat kisoja mieluummin televisiosta kuin paikan päällä, jos katsojien palveleminen on tätä tasoa.

Olympiatunnelmaan virittävä hyvin vaikea kysymys?

Sotshissa pidettävät olympialaiset talvikisat avataan ylihuomenna. Tosin kisatapahtumat käynnistyvät jo huomenna. On aika virittäytyä kaikesta huolimatta oikeaan kisatunnelmaan. Pieni visailu on aina paikallaan. Olenkin nyt laatinut äärimmäisen pirullisen kysymyksen. Parhaimman tason urheilutietäjä pystyy päättelemään oikean vastauksen varsin helposti, siis urheilijan nimen. Muutama urheilutiedon spesialisti voi jopa tietää kyseisen urheilijan nimen lisäksi kisat ja kyseiset matkatkin. Kysmykseen ei löydä suoraa vastausta mistään kirjasta tai edes netistä millään kielellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä