Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Identiteettikriisi

No-ne-somalit

2000-luvun alkupuolella olin liikenteessä Turun keskustassa yöelämän ollessa vauhdikkaimmillaan. Kello oli jotain puoli kolmen jälkeen aamulla. Näin kahden suomalaismiehen tappelevan jostain, mikä baari-illan jälkeen on Suomessa ihan tavallista käytöstä nakkikioskin lähettyvillä.

Kulutusjuhla, identiteetti ja itsetunto – mistä suomalainen on tehty*

Tänään uutinen toi odotetun viestin, mahdollisen toisinnon 1980 -luvun lopun monille vimmaiselämän velkakriisin – yksilöllisen kansalaista koskettavan velkaelämän. Luottojen otto, varsinkin korkeakorkoisten kulutusluottojen kasvu voi yllättää odotetusti tuhannet ja tuhannet – käräjöinti on lisääntynyt [1 ---

 

Nuoret paikkaansa etsimässä

Tämän ajan nuori on samaan aikaan sekä onnekas että pelokas. Onnekas siksi, että mahdollisuuksia on rajattomasti. Pelokas siksi, että oman paikkansa löytäminen vaatii itsensä koossapitämistä ja vahvuuksiensa tuntemista. Tiedon yltäkylläisyys hämmentää ja yhteiskunnan ilmapiiri luo paineita menestymiselle.

Yleisellä tasolla käydään keskustelua syrjäytymisestä, koulupudokkaista tai peräkammarin pojista.

Harvoin pysähdytään yksilön kohdalle. Yksilön, jolta toivotaan ehdotonta suoriutumista niin koulusta, opinnoista ammattikoulussa tai lukiossa.

EU on maho jättiläinen ilman identiteettiä

EU-jäsenvaltioiden johtajat, meiltä pääministeri ja Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, kokoontuivat taputtelemaan toisiaan selkään saavutetusta 60-vuoden yhteiseurooppalaisuuden iästä |1, jossa niin monet ovat täysin eri mieltä tavoitteista. Iso-Britannia ei enää osallistunut juhliin hajanaisen seurakunnan hymistelyihin - Brexit oli suunnitellulla erourallaan |2

 

Erkki Tuomioja - SDP:n pelastuspuheenjohtaja?

Demariliike on identiteetti – ja johtajakriisissä 1]. Forssan ainutlaatuisista ajoista on kulunut niin kauan, että vain historian kirjat osaavat kertoa hyvinvointiyhteiskuntamme peruspilarit, joita juuri demariliike vaaleanpunaisena oli synnyttämässä. Tänään Sosiaalidemokraattisella puolueella ei ole ideologiaa eikä selkeää tavoitetta – tälle uudelle vuosisadalle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä