Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmiö

Politiikan selkärangattomat

Perussuomalaisena olin sillä kannalla, että lähtiessä puolueesta jätät paikkasi myös sen mandaatilla saaduista luottamustoimista, pl. valtuusto, mep ja kansanedustajuus. Nyt oman lähdön ja muiden puolueveljien kohdalla kanta on edelleen sama. Reilua olisi antaa puolueen mandaatilla saatu luottamustoimi pois. Itselläni ei tällä kertaa sitä ole ja muut tehköön valintansa mukaan. Yleisellä tasolla puhuttaessa, kukaan ei hillotolpastaan yleensä luovu, riippumatta siitä mistä puolueesta lähtee ja mihin siirtyy. Selkärankaiset suomalaiset lienevätkin kuolemassa sukupuuttoon.

Ilmiökö nimeltä Macron?

 

Ranskan presidenttipelin loppuhuipennus lähestyy. Rapa roiskui eilisessä TV-väittelyssä. Tuskin keneltäkään on jäänyt huomaamatta kumman ehdokkaan takana Brysselin valtaeliitti seisoo. Yksi Brysselin hehkutuksen huippu oli eilisessä Iltalehdessä pääkomissaari Junckerin erityisneuvonatajatiimin jäsenen Aura Sallan blogi" Uusi maailmanjärjestys ja ilmiö Macron." Muutama kommentti.

Salo pröystäilee palkkioiden nostolla

Salon poliittisen eliitin aikeet nostaa luottamushenkilöiden palkkioita seuraavaksi toimikaudeksi on perusteetonta pröystäilyä. Salolla on tiukan talouskurin lähivuodet, jolloin kaikkien toimialojen ja toimien tarkoituksenmukaisuutta on katsottava kriittisesti ja luottamushenkilöorganisaatio ei ole tästä erillään. Kun yhteiskunnassa mennään palkansaajien ja sosiaalitukien korotusten osalta nollalinjoilla, tulee myös luottamushenkilöpalkkioden olla samassa suhteessa. 

Eduskuntavaalit ja "Mo-Sto" ilmiö

Näin vaalien loppumetreissä, kiirettä pukkaa. Suomen Matti myöhäiset ovat valppaampia. Ketä äänestää? Minkälainen on tarjonta? Muutokseen ollaan valmiita, ainakin näin olen kentällä kokenut. Mikä on sitten tämä kyseinen Mo-Sto ilmiö ja mitä se tarkoittaa? Suoraansanoen se on suomennettuna "hetken pysäyttäjät", kansanedustajaehdokkaat joita äänestäjät vääjäämättä ohittavat ja tapaavat. Kampanjointi on antoisaa kun ehdokas on "Mo-Stolainen". Olen huomannut että ehdokkaallani on torjujien keskuudessakin tämä "hetken pysäyttäjä" ilmiö.

Ilmiö nimeltä Matti Klinge

Motto:

Kuvaavaa on, että muistan ennen joulua lukeneeni baarissa iltalehdestä maininnan siitä miten professori Matti Klinge oli saanut ruotsalaisen palkinnon.  Halutessani nyt tarkemmin noteerata tapahtuman, ei ankara googlaaminen tuottanut tulosta.  Mikä palkinto, mikä huomionosoitus?  Miksei se näy meidän sähköisessä tajunnassamme.

Siis onko tämä ilmiö, oire jostain?

Onko ilmiö nimeltä Matti Klinge virallisen Suomen kirkonkirouksessa?

*

Muistelmat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä