Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Indeksi

Eläkeläisköyhyys on häpeä! On eläkeremontin aika!

 

Suomessa on lähes 1,5 miljoonaa eläkeläistä. Määrä kasvaa vielä useita vuosia. 

 

Eläkeläiset, nykyiset ja tulevat, tarvitsevat palveluja ja etuuksia. Palvelujen osalta sote on tärkeä. Siitä on puhuttu ja kirjoitettu paljon. Hyvä niin. Jospa alkavalla vaalikaudella saadaan järkevä uudistus aikaan. Kuntia laajemmat vastuualueet, integroidut palvelut ja kustannusten kasvun hillintä. 

 

Ranskassa Macron, meillä Sipilä - tuloerojen kasvu syventänyt kansan kahtiajakoa

Pääministeri Juha Sipilän on avattava kaikki tulonsa ja erityisesti vakuutuskuorensa.

Samaan aikaan kun valtio toistuvasti on jättänyt tekemättä indeksitarkistukset eläkkeisiin, perhe-etuuksiin tai opintotukiin, on korkeimmissa tuloluokissa tulot kasvaneet ja tuloja on piilotettu vakuutuskuoriin. Sipilän on kannettava vastuunsa eriarvoisuuden rajusta lisääntymisestä.

Taitettu eläkeindeksi-aloite sai vahvan kritiikin

 

Eduskunta kävi torstaina lähetekeskustelun kansalaisaloitteesta, jossa esitetään lakia muutettavaksi niin, että ansioeläkkeet sidottaisiin nykyisen 80/20 (hinnat/palkat) indeksin sijasta täysin palkkakehitykseen.  Aloitteella on yli 80 000 allekirjoittajaa.

 

Eläkeläiset - rasite vai voimavara?

 

Suomessa on noin 1,4 miljoonaa eläkeläistä. Heidän koulutustasonsa on jatkuvasti kohonnut. Vielä enemmän heillä on kokemusta elämästä, uuden luomisesta, työstä ja koettelemusten kestämisestä. Eläkeläiset eivät ole rasite, vaan mittava voimavara, jota on syytä sekä arvostaa että käyttää nykyisten ongelmien ratkaisemiseen. Neuvonantajien runsaus tuo menestyksen, sanotaan isossa kirjassa.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä