Iloa, eloa ja älyä! Kansamme parhaaksi!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kannatus

Keskustassa on ministeriruletin aika

Yle julkaisi uusimmat puoluegallupit eilen torstaina (8.11). Keskustan osalta keltaista tähän asti näyttäneet varoitusmerkit kääntyivät viimeistään nyt punaisen puolelle: alas tultiin yli prosenttiyksikkö, yhden kuukauden aikana.

Huoli on ollut suuri jo toista vuotta. Keskustan kannatuskäyrä on ollut pitkään kuin kuolleen aivokäyrä. Pelkkää viivaa.

Keskusta ei kiinnosta.

Vasemmistoliitto on uudistunut nopeasti

Vasemmistolainen ajatumalli on aina ollut ihmisläheinen. Yhteiskunnan ja maailman muuttuessa tavallisen ihmisen etu on hukkunut pörssien ja osakepelien maailmaan. Oikeistovoimat ovat jyllänneet ja kovalla proagandalla ne ovat saaneet vasemmiston äänen katoamaan julkisuuden kaikkein kirkkaimmasta valokeilasta. Ihmisen asia on hukkunut arvottomaan vitsailuun ja fantsutteluun.

Maailma on valmis

On se vaan jännää seurata SDP:n kannatuksen nousuja ja laskuja. Ja puolueen kipuilua asian kanssa. Kun kannatus nousi  hetkellisesti hallituksen hölmöilyjen takia, demarit, puheenjohtaja Antti Rinne etunenässä, esiintyivät julkisuudessa rinta rottingilla todistaen kuinka heidän oppositiopolitiikkansa alkaa tuottaa tulosta.

Poliittinen umpisolmu - puolueen kannatus vs kansakunnan etu

Kokoomuksen puheenjohtajakamppailua seuratessa olen pohtinut Suomen poliittisen järjestelmän umpisolmua. Vaikka puolue on lähes yksimielinen siitä, että suunnan pitää muuttua, ei Kokoomus mitä luultavimmin kykene valitsemaan sitä ainoaa ehdokasta, joka ajaa muutosta.

Tämä johtuu siitä, että ajettu muutos on puolueelle epämieluinen: kansakunnan edun asettaminen tavoitteeksi puolueen kannatuksen edelle. Tästä syystä Lepomäen kannatus on uskoakseni kaikkien suomalaisten keskuudessa merkittävästi suurempi kuin hänen kannatuksensa Kokoomuksessa.

Perussuomalaisten tulevaisuus?

Perussuomalaisten kannatus äänestäjien keskuudessa on vaalikauden ensimmäisenä vuonna romahtanut puoleen. Tänään julkaistun puolueiden imagotutkimuksen mukaan myös puolueen julkinen kuva on huonontunut tutkimuksen jokaisella osa-alueella. Eli mihin nyt Perussuomalaiset?

http://yle.fi/uutiset/kokoomuksen_johdolle_murska-arvio_puolueiden_imago...

Kirjoituspöytävaaliennuste

                                   Kirjoituspöytävaaliennuste

 

Vaaligallupeja seuratessa ja ihmisten  kanssa keskusteltuani olen ”laatinut” oheisen mikro-otantaan perustuvan vaalien tulosennusteen ja hallituksen koostumuksen.

 

Minipuolueiden jytkyä ei vielä näkyvissä

Kuten puheenvuoroista on käynyt ilmi, YLE julkisti tänään uusimmat puolueiden galluptulokset. Laskijoita ja nousijoita on ruodittu ja perattu julkisuudessa, mutta taas pitkälti huomioitta ovat jääneet puolueet, jotka niputetaan osioon "muut".

Perussuomalaisten kannatus eduskuntavaaleissa 2015 - 19%

Hesari julkaisi tuoreimmat omat lukunsa noudattaen hokemaansa "yksi näkökulma, monta aihetta".

http://www.hs.fi/kotimaa/a1416462527359

Perussuomalaisten kannatus on tismalleen oikea 16,2% kun siihen lisätään hesarin tahallinen virhemarginaali joka on noin 2-4% perussuomalaisista puhuttaessa.

Tärkeimmät eduskuntavaaliteemat:

Maahanmuutto / Eu / Nato  - näistä asioista päätettäessä päätetään Suomen tulevaisuus.

 

Eduskuntavaalitulokset 2015

Perussuomalaiset 18,7% - 19,5%

Keskusta 21,2%

SDP 16,2%

Kokoomus 17,3%

Olkaamme kuin siskot ja veljet (Stefan Löfveniä mukaillen)

Me suomalaiset demarit olemme olleet hukassa pidemmän aikaa.
Laskeva kannatus on huolettanut kenttäväkeä, mutta puoluejohto on suhtautunut tilanteeseen lähinnä yliolkaisesti.
Puoli vuotta sitten puoluesihteerimme sanoi haastattelussa, että hän ”odottaa kannatuksen edelleen laskevan”. Tällaiseen vähättelyyn me demarikannattajat totuimme pikkuhiljaa: kannatus laski, mutta puoluejohtoa asia ei näyttänyt kiinnostavan pätkän vertaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä