Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaupan alan palkka

Miksi aktiivisuudesta työmarkkinoilla eli työnteosta ei palkita näkyvästi?

Hämmästyttävää on se, että Suomessa ei kannusteta tekemään töitä – kukin omilla mahdollisuuksillaan ja vaikka silloin kun siihen olisi tarve ja mahdollisuus. Ahkeruuden tulee kannattaa ja siitä pitäisi palkita. Nykyisin töiden vastaanottamisesta rangaistaan – vaikka siitä pitäisi palkita. Ja tämän tekee verotus.

 

Pätkätyöläisenä kohti tulevaa

Kaupan liiton mukaan 70 prosenttia vähittäiskaupan myyjistä on joutunut tyytymään pysyvään osa-aikatyöhön. Suurissa marketeissa tämä luku hipoo jo 80 prosenttia. Vajaan työviikon teettäminen onkin kaupan alalla pikemminkin normaali käytäntö. Työnantajat välttyvät maksamasta esimerkiksi pekkaspäiviä. Se on huomattava säästö, kun lasketaan mukaan myös huikean korkeat palkan sivukulut.

Miksi Postin lakkoilu on vastuullista ja vastuutonta?

Posti toimii ristiriitaisella toimialalla. Yhtäältä kirjeiden ja lehtien kanto on auringonlaskun ala, toisaalta erilaiset tavarakuljetukset lisääntyvät. Kuitenkin volyymin lisääntyessä ihmistyövoiman tarve vähentyy koko ajan. Kannattaako tässä tilanteessa suojella jäljelle jäävien työntekijöiden palkkoja vai jakaa kurjuutta useammalle?

Sunnuntaityön palkka-ale ei sovi kaupan alalle

 Suomen kilpailukyvystä huolissaan olevan reilun 25 000 € kuukausipalkkaa nauttivan EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen heitto sunnuntain tuplapalkasta luopumisesta palvelualoilla on mielenkiintoinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä