Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Krimin niemimaa

"Malliesimerkki Venäjän häikäilemättömästä valtapolitiikasta"

Iltasanomat : "Krimin valtaus viisi vuotta sitten oli malliesimerkki Venäjän häikäilemättömästä valtapolitiikasta. IS:n toimittaja Jouko Juonala oli paikalla seuraamassa, kuinka se tehtiin. " https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006023692.html


Ilta-Sanomien julkaisujen luotettavuus

"Ilta-Sanomat ei vastaa sivujen sisällöstä, oikeellisuudesta, täsmällisyydestä tai luotettavuudesta eikä tietojen käytön välittömästi tai välillisesti aiheuttamista vahingoista."

Seuraavan kerran Venäjälle 100-vuotiaana?


Aleksei Tsykarevia ei aiemmin tänä syksynä päästetty Suomeen. Nyt virolaiselle alkuperäiskansa-aktivistille Oliver Loodelle on langetettu kielto saapua Venäjälle vuoteen 2073 asti. Tuolloin hän täyttää 99 vuotta.


Aikaisemmin Venäjältä karkotetut ovat saaneet viiden vuoden pituisen maahantulokiellon. Muutoin mustalle listalle joutuneet saavat kiellon tuntemattomaksi ajaksi, toistaiseksi:
http://anttirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/109712-viisumikielto-ven...

Krimi uuteen kukoistukseen ja loistoon

Ukrainan valtakaudella Krimin kehitys lähti jyrkkään laskuun. Krimiläisten elintaso putosi Ukrainan alhaisimmalle tasolle ja köyhyys valtaisi alaa.

Neuvostoliiton aikana Krimi oli suuri turistikeskus, jossa vieraili turisteja ympäri maapallon. Eteenkin Neuvostoliiton  johto kävi lomailemassa Krimillä ja useilla oli omat lomapaikkansa. 

Venäläisille Krimi on  tullut tunnetuksi rakastettujen kirjalijoiden kautta mm. Tsehov, Tolstoi,Gorki,viettivät kesiä kirjoittamassa romaaneja. 

Krimin tarinoita

Juuri saimme lukea että Venäjän Duuma valmistelee kiireellistä hyväksyntää Krimin liittämiseksi Venäjään mikäli kiireellisenä järjestetty kansanäänestys puoltaa sitä.

Venäjä valtaa Krimiä - Merijalkaväki syyllistynyt sotarikoksiin

Venäjän joukot ovat avoimesti aloittaneet  Ukrainan asevoimien käytössä olevan lentokentän ja ilmatorjuntatukikohdan haltuunottamisen Jaltalla.

Lisäksi jo aikaisemmin lentokenttiä ja hallintorakennuksia vallanneet aseistetut joukkiot on tunnistettu Venäjän merijalkaväen 801 prikaatin joukoiksi (Daily Telegraph). Kyseiset joukot esiintyvät ilman tunnuksia ja arvomerkkejä vallatessaan suvereenin valtion aluetta, tälläinen toiminta on yksiselitteisesti sotarikos.

 

Ukrainasta liittovaltio tai Krimi Venäjään?!

Ukrainan suurin puolue "Alueiden puolue" on vaatinut vuosia puolueohjelmassa ja parlamentissa, että Ukrainasta tehtäisiin  liittovaltio ja alueilla olisi itsenäinen päätösvalta.

Tähän eivät kuitenkaan ole suostuneet Ukrainan kansallismieliset ja oikeistolaiset puolueet. Ne ovat enemmänkin nähneet halun kuulua Euroopan Unioniin ja nykyisin kai voitaisiin puhua EU:n liittovaltioon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä