Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kulttuurimuutos

Kuopion kauppahallissa kuultua

Muutama viikko sitten aamukahvilla Kuopion kauppahallissa viereeni tuli minun ikäluokan mies, joka tavanomaisen alku keskustelun jälkeen alkoi puhua yli 90-vuotiaan isänsä hoidosta. Vanhuksen ajatukset pyörivät jo pelkästään vanhoissa asioissa, joita hän on alkanut pyörittelemään huolissaan mielessään. Hänellä on paikka Kuopion kaupungin palveluasunnossa Suokadulla. Yöhälytyksiä hoitaa kuitenkin yksityinen yritys. Tämä osa vanhusten hoidosta on siis ulkoistettu. Heidän eräs palvelunsa on ns.

Kannabis: menetetty historia - Cannabis: A Lost History

Mielenkiintonen dokumentti tuli vastaan. Vahva suositus. 

Meillä on kannabiksen kanssa ollut ja on yhteinen menneisyys ja myös tulevaisuus. Halusitte sitä tai ette.

Kannattaa muistaa, että kannabis on ollut kielettyä hyvin pienen hetken meidän ajassamme. Ja sekin kielto on tuonut vain haittoja hyötyjen sijaan

Tämä dokumentti tutkii ihmisten ja kannabiksen pitkäaikaista suhdetta sen käytöstä muinaisessa Aasiassa sen kieltämiseen 1900-luvun Amerikassa.

Kulttuurin "omijan" tunnustus

Haluan tunnustaa! 

Motiivi tähän tunnustukseen nousee siitä kuin tutustuin ”Suuren tunnustusten teoreetikonAndrei Januaryvitš Vishinskyn ajatuksiin siitä, että ”tunnustus on todisteitten tsaaritar”. Erityisesti hänen puheensa kansanvihollisia Zinovjeviä ja Kamenevia vuodelta 1936 vastaan äilähdytti sydäntäni niin. Siinä on jotain samaa entusiasmia, hervotonta vihaa ja älyttömyyttä, jota liikkuu nyky-ajassa. Siteeraan tätä tekstiä, jota voi miltei sanasta sanaan lukea erilaisista somevuodatuksista:

Professorit debatoivat seksuaalisuudesta

Helsingin Tieteiden talolla 16.5.2017 käytiin debatti, jossa kahden eri yliopiston professorit väittelivät seksuaalisuudesta. Vastakkain olivat Jyväskylän yliopiston kasvatuksen teorian ja tradition professori Tapio Puolimatka sekä Helsingin yliopiston filosofian professori Timo Airaksinen. Debatin aiheena heillä oli - "johtaako seksuaalinen vapaus korkeakulttuurin murenemiseen?". 

Kulttuurimuutos kokeilun kautta

Elämme kroonisessa taloudellisessa vajeessa, eli enemmän pitää saada. Vai pitääkö?

Valtiontalous on elänyt yli varojensa jo pitkään, ja viimeisen kymmenen vuoden ajan vauhti on ollut jo luokatonta. Voisi sanoa, että elämme muiden rahoilla (#muidenrahat).

Miksi gurut usein ennustavat väärin?

Talvivaaran kaivos, Microsoftin työpaikat, digitalisaation vaikutus työhön, uudet tavat tehdä työtä, talouskriisistä selviytyminen ja metsäteollisuuden kuolema. Näimä kaikki on ennustettu enemmän tai vähemmän väärin.

Keski-ikäisten väheksymisen on loputtava

Muistan kun ystäväni sai johdettavakseen ison IT yrityksen pienen osaston, jossa suurin osa työntekijöistä oli 50 ikävuoden pelottavan rajan ylittäneitä. Häntä oli varoiteltu siitä, kuinka tämä ryhmä oli ongelmatapaus, koska "ne on jo niin vahoja, etteivät ne muutu". 

Minkä taakseen jättää sen Trump ja Soini korjaa

Jos yhdysvaltalaispoliitikot olisivat onnistuneet muuttamaan yhteiskuntaa maailmantalouden painopisteiden vaihtuessa, Donald Trump ei olisi presidenttiehdokkaana. Jos suomalaiset poliitikot olisivat tehneet ajoissa rakenteelliset muutokset, Perussuomalaiset eivät olisi hallituksessa.

Aina kun tulee valitusvirsi siitä, että nyt tapahtuu huonoja asioita, on syytä katsoa taaksepäin. Mitä tulikaan tehdyksi vai mitä jäi tekemättä?

Onko hallitus koskaan kehunut kansaa?

Suomen hallituksesta ei olisi nykyaikaisen yrityksen johtoryhmäksi.

Hyvään johtamiseen kuuluu riittävä määrä aitoa kehua. Sanotaan, että yhden kielteisen viestin lannistavan vaikutuksen korjaamiseksi, tarvitaan kahdeksan myönteistä viestiä. Myönteiset viestit ovat puolestaan tärkeitä muutokselle. Mitä enemmän meitä kannustetaan hyvään, sitä enemmän me teemme hyvää. Yritin oikein miettiä, kuinka paljon hallitus on antanut myönteisiä viestejä. Päädyin ajatukseen, että heillä suhdeluku taitaa olla juuri päinvastainen.

Jää hyvästi suomalainen työelämä

Mittani täyttyi juuri.

Sinä olet aikaansaamaton, jämähtänyt ja näköalaton. Joudat jäädä unohduksiin, hyvää yötä ja näkemiin.

Kerron sinulle kuitenkin, miksi toivotan sinut kadotukseen. Ehkä opit siitä tai kipuilet. Ihan sama minulle. En tarvitse sinua enää. Saat tehdä ihan mitä sinua huvittaa.

Tänään lähdemme eri teille.

Et tarttunut annettuihin tilaisuuksiin

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä