Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kunnanjohtaja

Vastavalitun kunnanjohtajan äitiysloma

Kittilän ongelmat potkujen antamisessa kunnanjohtajalle ovat maankuuluja. Samaa ei voida sanoa toisesta Lapin kunnasta Posiosta, jossa neljä vuotta kunnanjohtajana toiminut Heli Knutars valittiin jatkamaan tehtävässään ilman sen kummempaa kalabaliikkia.

Posion johtohenkilön valintaa voi sanoa jopa ainutlaatuiseksi. Neljä vuotta sitten Knutars ei suostunut ottamaan vastaan kuin määräaikaisen viran, johon myös suostuttiin. Määräajan loppujaksolla hän tuli "potkaisseeksi aisaan" eli tuli raskaaksi, joka sekin on tietysti määräaikainen juttu.

Kahdelle kunnalle yhteinen johtaja?

Lappilainen Pelkosenniemi esittää naapurikunnalleen Savukoskelle yhteistä kunnanjohtajaa. Äänin 7-6 valtuusto oli asian takana, mutta päätökseen jätetyt lukuisat eriävät mielipiteet antavat olettaa että mutkia matkaan on luvassa. Lisäksi Savukosken kanta puuttuu vielä kokonaan.

Hajottajille pettymys Kittilässä

Kittilään on saatu viime aikoina hyviä uutisia. Aiemmin hallinto-oikeus hylkäsi valituksen koskien Kittilän kunnan ja ex-kunnanjohtaja Anna Mäkelän erosopimusta. Eivätköhän valittajat yritä jatkaa jarrutusoperaatiotaan korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Tätä kirjoittaessa on tiedossa, että Levin hissiyhtiön toimitusjohtajaa, Jouni Palosaarta koskevat syytteet on kumottu Lapin käräjäoikeudessa. Koko tämä vyyhti alkaa selkiytyä, ja näytelmän todelliset roolit alkavat selvitä.

 

Kunnan ja Mäkelän erosopimus

 

Kittilä ei ole kaaoksessa

Olen saanut paljon palautetta Kittilän kunnan ”kriisistä” ja perehtynyt siksi tilanteeseen huolellisesti. Mielikuva Kittilän kunnasta täydessä kaaoksessa on virheellinen. Keskeinen kysymys on se, että valtuusto on yrittänyt irtisanoa kunnanjohtajan, ja tehnyt tässä toiminnassaan virheitä. Niitä ei pidä kaunistella, mutta ei tämä asia ole koko kuntaa kuitenkaan halvaannuttanut.

Rakas Suomen Kuvalehti

Hyvä Suomen Kuvalehti (SK). Tässä kirjoituksessa haluan vakuuttaa teidät siitä, että kirjoittelunne Kittilän kuntapolitiikasta vaatii pikaista uudelleenarviointia. Lienette muodostaneet kantanne kovin varhaisessa vaiheessa koko sopan alkamista, itse asiassa ennen kuin perunoitakaan oli kuorittu. Eipä tainnut olla vielä edes selvää, tuleeko tästä kala- vaiko lihakeitto, kun jo halusitte mukaan kokkaamaan. Nyt tuloksena on keitoista kamalin, nimittäin kesäkeitto, jota muistan kerran koulussa tarjotun.

Tapaus Anna Mäkelä

Anna Mäkelä, ystäväni ja kollegani Kittilästä, sai eilen potkut. Potkut olivat lopputulos lähes vuoden mittaisesta prosessista, jota voisi kuvailla henkien taisteluksi kunnan viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välillä. Irtisanomisesta huolimatta tilanne ei pääty tähän, vaan edessä on pitkä prosessi hallinto-oikeudessa.

Veronmaksajalla ei ole ystävää!

Julkisen talouden tervehdyttämistä hidastaa harhakäsitys, ettei palveluja voida parantaa ja kustannuksia pienentää yhtäaikaa. Näinhän kilpailuyhteiskunnassa toimintaan kaiken aikaa. Toivoisi, että kunnissakin aloitettaisiin kilpailu kustannuksista ja tehokkuudesta. Järjestelmässä on kuitenkin klappia kuin vanhan auton ratissa. Ohjauspyörää pyöritetään milloin oikealle ja milloin vasemmalle vain, jotta auto kulkisi suoraan. http://blogi.jussinvest.fi/2014/04/veronmaksajalla-ei-ole-ystavaa.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä