Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuntaliitokset ja sotesoppa

Otetaan rennosti Tyyne Kettusen tapaan: asiat kyllä järjestyvät

 

"YouTube-videoilla seikkaileva siilinjärveläistäti on terveyspalveluiden suurkuluttaja, joka on erittäin kiinnostunut myös tuttavien vaivoista.

Joidenkin täytyy olla mukavia.

Joillekin ihmisille on vähän ninkuin pakko olla kiva. Tai hauska, suulas jne..Pitäisikö Elina Lepomäen olla mukava tyyppi?

Se nyt on vaan niin , että rumien ihmisten kyllä kannattaa olla mukavia. Tai ainakin teeskennellä mukavaa ja hauskaa. Koskee molempia sukupuolia. Kerran minulle sanoi, että onpa tuo naapurin mies laihtunut mutta onneksi huumorintaju sailyi kuitenkin. Mitä v....

Hyvä Lepomäki

Hyvä, että joku sanoo, että metsään menee. Valitettavasti vaan joudutaan toteamaan, kun metsässä ollaan, että mitä minä sanoin. 

SOTE uudistus johtaa ongelmiin

Mainio kirjoitus Hesarissa Ruotsin ongelmista: terveyspalveluiden valinnanvapaudesta seurasi Ruotsissa valtavia ongelmia. Onhan se selvää kun yksityiset tulevat niin kun ei tullutkaan voittoa jossain yksikössä, niin sitten lopetetaan ja kunta joutuu äkkiä keksimään ratkaisut. 

Yksityiset ei tee tietenkään ilman voittoa ja voitot tehdään kasvukeskuksissa ja paremmilla asumisalueilla kuten tässäkin jutussa kerrotaan. Syrjäseuduilla ei voittoja voi kääräistä ja yksityisiä tarjoajia näy.

Loppujen lopuksi voitot siirretään konsernilainoilla Suomen verottajan ulottumattomiin.

Kuntaliitokset tarpeettomia

Edellisen hallituksen toimesta koko Suomessa ajettiin kuntia liitoksiin, aivan kuin kaikki maan kehittyminen olisi ollut kuntaliitoksista kiinni. Nyt on ollut paljon rauhallisempaa, liitoksista ei ole enää puhuttu halaistua sanaa ainakaan puoleen vuoteen.

Uhkailu, lahjonta ja kiristys politiikassa

 

Uhkailu, lahjonta ja kiristys ovat usein toistuvia termejä puhuttaessa lastenkasvatuksesta mutta niiden soveltuvuus myös politiikkaan on eittämättä totta katsottaessa nykyisen Perusporvarihallituksen tapaa neuvotella Sosiaali- ja terveyspoliittisesta uudistuksesta.

 

Aivan kuten uhkailu, lahjonta ja kiristys, niin myös kaikenlainen koplaaminen ja lehmänkauppojen teko on politiikkaan pesiytynyt tapa jolla ei kuitenkaan yleisesti voi katsoa olevan alunperin poliittista vaan nimenomaan taloudellinen vaikute.

 

Pakolla ei saada mitään hyvää aikaiseksi

Edellisten Kataisen-Urpilaisen ja Stubbin-Rinteen hallitusten aikana ja erityisesti ministeri Henna Virkkusen johdolla Suomessa runnottiin kuntaliitoksia kaikin mahdollisin keinoin. Lopputulos oli silti hallitusten kannalta nollan luokkaa. Kuntien kannalta lopputulos meni jopa reippaasti miinuksen puolelle.

Aloitetuista selvityksistä vain muutama johti jonkinlaiseen käytännön lopputulokseen. Siis vähemmän kuin aikaisempina vuosina, jolloin ylhäältä ohjailua ja pakottamista ei ollut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä