Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Long Play

Anteeksi

Minulla on ikävä taipumus suutuspäissäni toimia suin päin.

Pyydän anteeksi edellistä kirjoitustani kaikilta niiltä poliiseilta, jotka kuuluvat tai ovat kuuluneet poliisien salaiseen fb-ryhmään, mutta eivät ole osallistuneet vihapuheeseen tai levittäneet ryhmään luettavaksi salassa pidettävää tietoa (kuten Forss ensitietomateriaalia). Heitä on varmasti suurin osa ryhmän jäsenistä.

Rasistipoliisit jäivät housut kintuissa kiinni

Verkkojulkaisu Long Play kertoi tänään, että poliiseilla on salainen Facebook-ryhmä, jossa on Long Playlle toimitettujen kuvakaappausten perusteella käyty avoimen rasistista keskustelua, jota edes Internet-poliisina kunnostautunut Marko "Fobba" Forss ei ole saanut aisoihin.

Long Playn Kati Pietarinen kirjoitti, että hänen käsiinsä on päätynyt yli sata kuvakaappausta edellä mainitusta salaisesta ryhmästä. Keskustelujen perusteella avoimen rasistinen kommentointi on siellä hyvin yleistä, eivätkä moderaattorit ole juurikaan puuttuneet asiaan. 

Long Play: Iivisniemen pesänjakajat

Digijulkaisu Long Play kertoo uusimmassaan eripuran kasvusta Perussuomalaisten sisällä otsikolla "Iivisniemen pesänjakajat".  Iltalehti kertoi asiasta illalla.

Long Playn mukaan eripura Perussuommalaisissa nuivien ja SMP:n arvoja kannattajien välillä on kasvanut niin suureksi, että jo ensi kesänä Timo Soini saa todennäköisesti vastaehdokkaan euroedustaja Jussi Halla-ahon nuivan siiven kannattajista. Long Playn mukaan Timo Soinin ehdoton valta-asema puolueessa on koetuksella. Kun Timo Soini väistyy, saattavat puolueen nationalistiset ottaa koko puolueen haltuunsa.

Mä lehden luin

Vaikka yleensä en lue, siis Journalisti-lehteä, vaan laitan sen postin tuodessa odottamaan myöhempää lukupäätöstä. Niitä on tuossa lokerikossa nyt odottamassa seitsemän vuoden lehdet sitä päätöstä. Miksikö?Koska koko lehti on nykyään pelkkä vitsi ja journalismin kanssa lehdellä ei ole mitään tekemistä.

Erehdyin kuitenkin ottamaan viimeisimmän lehden paikallisjunalukemiseksi ja kerron teille, miksi Journalisti-lehti on suuri vitsi ja sen lukemiseen käyttetty aika on haaskausta.

Pitkää vai lyhyttä artikkelia?

Tälle vuosituhannelle tullessa laajempi trendi alkoi olla se, että journalistiset jutut lyhenivät kautta linjan juttutyypistä riippumatta. 

Taustalla lienee taas joku tyhjänpäiväsen mediakonsultin näkökulma siitä, että koko Suomi sairastaa ad/hd:tä ja ei kykene keskittymään paria tekstiviestiä pitempään sisältöön. En ole oikein ikinä ymmärtänyt tätä ajatusta.

Uuden Suomen tulevaisuudesta

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko summaili blogissaan Uuden Suomen mennyttä vuotta. Tarinan lyhyt opetus oli se, että verkkolehtien kustantaminen on rahamiesten hommaa. Kaikkina vuosina on tehty tappiota aloittamisvuodesta lähtien ja päälle pari miljoonaa euroa sitä on matkan varrella kertynyt.

Pitkäsoitto siitä, mitä Long Playn lastensuojelujuttu jättää kertomatta

Long Play julkaisi muutama päivä sitten artikkelin Suojelupäätöksiä. Aiheen käsittely mediassa on tärkeää, sillä lastensuojelu koskettaa suoraan noin 100 000 lasta ja välillisesti satojatuhansia suomalaisia: lapsella kun on yleensä vanhemmat, sisaruksia, sukua ja ystäviä.           

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä