Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Luokkataistelu

Ministeri Sipilä istumassa eduskunnan ja pienyrittäjien housuilla tuleen

Istuvan oikeistolaisen siniharmaan porvarihallituksemme aikomuksena on siis mittauttaa kannatustaan eduskunnassa irtisanomislain ollessa keppihevosena. Tällä meiningillään Sipilän luokkataistelulippua heiluttava porvaripoppoo tulee asettaneeksi hallituspuolueet sisäisen seikkailupolitiikan tielle.

Missä vaiheessa vasemmisto vinksahti?

Lähestyvän vapun kunniaksi pohdin vasemmistoa ja työväenliikettä. Missä vaiheessa se hukkasi käsityksen vihollisestaan ja rupesi pelaamaan sen pussiin? Nimittäin se aiempi vihollinen, kovan talousoikeiston kultapossukerho, on edelleen entisellään ja vaikutusvaltaisempi kuin koskaan. Mutta mitä tapahtui vasemmistolle ja työväenliikkeelle? Missä vaiheessa se lakkasi vastustamasta ylikansallisia megakapitalisteja ja siirtyi vastustamaan suomalaista duunaria ymmärtävää kansallismielistä ajatusmaailmaa? Ja ennen kaikkea, miksi?

Havuja perkele, herra presidentti! (1. Johdanto)

"Kaikki oikeudettomat, köyhät ja sorretut, kaikki uutta luova työväki, entreprenöörit ja hyvät kapitalistit liittykää yhteen, 2000-luvun suuri luokkataistelu on alkanut!" 

1. Johdanto 

Minä, sitoutumaton Petri Hirvimäki (50 v.), esitän tässä kymmensivuisessa presidenttiohjelmassani näkemykseni isänmaamme saamiseksi pois tuhon umpikujasta, jossa se nyt on. Tärkeä keino em. tavoitteeseen pääsemiseksi on vuoden 2018 presidentinvaalit, johon osallistun.

Verotus ja luokkataisteluretoriikka

Törmäsin Hanna Arvelan tekemään julkaisuun Pieni veronkierto-opas. Hauska pikku kirjainen on kuvitettu tekijän sajakuvapiirroksin ja se on pullollaan viihdyttävää paatosta. Jokin sisällössä jäi kuitenkin vaivaamaan mieltäni, joten päätin tehdä pienen laskelman miten voisin hyödyntää oppaan neuvoja.

Luokkataistelun ja vastakkainasettelun aika on nyt

Tässä tämä vuodatukseni myös tänne usariin.

Itsenäisyyspäivänä 2014 lensi pyöräteline koruliikkeen ikkunan läpi ja muutakin energistä rähinöintiä oli näytillä. Sitä edellisen vuoden itsenäisyyspäivänä Tampereella näytettiin punaisen Tampereen voima nousemalla pröystäilevää eliittiä vastaan. Myös muuta kivaa riehaa on ollut tarjolla. Esimerkiksi anarkistien vappurieha. Nämä mellakat edustivat luokkataistelua.

Kapitalismin valheesta

Kapitalismi perustuu ihmisten massoittamiseen. Hajota ja hallitse. Ihmisiä huijataan uskomaan, että porvarismi on ainut ja absoluuttisesti paras yhteiskuntamalli. Tiedättehän porvarimediassa toistellut fraasit siitä kuinka aina pitää tehostaa, leikata ja lisätä kilpailua? Porvarin retoriikkaan kuuluu, että yksilöä syyllistetään loputtomiin laiskaksi eikä yhteiskunnassa nähdä mitään vikaa. Porvarin puhetyyliä on myös ahkeruutta ja työntekoa ihannoiva retoriikka.

Elämme kapitalismin lopun alkua!

Laitan tämän tekstini myös tänne usariin:

Nostan tässä kirjoituksessani esiin keskeisimpiä asioita, jotka osoittavat kapitalismin toimimattomuuden. Kun maailman menoa seuraa niin huomaa, että erilaiset kapitalismin vastaiset liikkeet ovat nousussa. Legendaarisin lienee Amerikassa syntynyt Occupy Wall Street. Nyt Saksan Frankfurtissa kapitalismia vastustavat mielenosoittajat polttivat autoja. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Anarkistibingo

Kun muu Suomi juhlii itsenäisyyspäivää, niin anarkistit suunnittelevat jo illan rettelöintiä. Luokkaretki "Lähiöst linnaan" alkaa klo 17.

Huomenna riittää siis jälleen puheenvuorossa puhuttavaa ja medialla reviteltävää. Todennäköistä on, että jo illan aikana saamme kuulla uutisia anarkistien rettelöinneistä, sen sijaan että keskittyisimme katsomaan linnan juhlia. Tämähän tietysti on myös anarkistien tavoite.

Rikkaus pois!

Esko Seppänen pohjusti tämän blogin Risto Aallonharjan kanssa. Seppäsen blogi kertoo karutonta tarinaa siitä, miten Suomi on tuhottu ja miten tästä rakkaasta maasta on tehty riistokapitalisin temmellyskenttä, jossa kansa ei oikeuden päivää näe.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä