Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Moniarvoisuus

Presidentti valitaan, ehdokkaasta viis!

Suomen sitkeimmän presidentiksi pyrkyrin vaalitentti muistutti, miksi en äänestäisi ikinä tuon instituution haltijaksi myöskään sosialistia, pankkiiria, juristia tai ay-jyrää - enkä varsinkaan silloin kun kyseessä ovat vanhat herrat tai rouvat, joiden kosketus kansamme tulevaisuuden tekijöihin on vähintään sukupolven mittainen. Maamme onneksi presidenttiä äänestäessään lähes kaikki suomalaiset päätyvät kanssani samalle linjalle, ainakin mitä tulee sosialisteihin ja ay-politrukkeihin! :)

Voiko poika tai tyttö mennä esiintymään ToF-aiheiseen musikaaliin?

 

 

Tämä asia kiehtoo, kiihottaa ja närkästyttää tällä hetkellä osaa some-kansasta hyvinkin kutkuttavasti, sillä Turun kaupunginteatteri hakee juuri parhaillaan lapsiesiintyjiä Tom of Finland-musikaaliin, jonka ensi-ilta on 27. tammikuuta 2017.
 

Maassa maan tavalla? No ei

Ovatko kaikki kulttuurit yhtä kehittyneitä ja samanarvoisia? No, määrittele kulttuuri.

En suostuisi elämään yhteisössä, jossa käsky "Älä himoitse lähimmäisesi aasia" olisi samanarvoinen kuin "Älä tapa". Kyse on arvoista. Arvot eivät ole mitä tahansa normeja, ne ovat perustavanlaatuisia. Siksi en ihan ymmärrä, mitä edes voisi olla "moniarvoisuus".

Maassa on noudatettava maan lakeja. Jotkut oikeusjärjestelmät ovat kehittyneet pitemmälle kuin toiset.

Onko nykypäivän suomalainen itsekäs ja keskustelukyvytön?

Mikä tahansa aihe otetaankin käsittelyyn, niin syy on aina siinä vastapuolessa. 

Yhteiskuntasopimusta tehdään koska työntekijät saavat liikaa. Lapsille käy huonosti koska lastensuojelulla ei ole resursseja. Valtiotalous on kuralla kun julkisen puolen kustannukset ovat kasvaneet suhteessa vientituloihin. Ulkomaalaisten Suomeen integroituminen vaarantuu kun integroitumisesta puhutaan kriittisesti. Johtajat joutuvat muuttamaan etelään kun Suomen valtio on ahne veronkerääjä. 

Kaikki huutavat vääryydestä. Keskustelu ja ymmärtäminen puuttuu.

"Meillä on unelma" - Rosengården!

(klikkaamalla kuvaa olet monikulturismin "unelmien ruusutarhoissa")

 

MONIKULTURISMI PUUROT JA VELLIT SEKAISIN

 

Monikulttuurisuus

Monikultuurisuus on moniarvoisuutta. Monikulttuurisuus pitää sisällään myös vammaiset ja sukupuolisvähemmistöt. Jos vastustaa monikulttuurisuutta vastustaa samalla vammaisia, homoja, lesboja, eläimeensekaantujia tai romaneja.

No romanejahan saa tietysti vihata samoin vammaisia, nehän eivät ole "kunnon" suomalaisia, kuten eivät somalit tai kurditkaan ole sellaisen ihmisen mielestä joka vastustaa monikultuurisuutta. Suomessa on jopa puolueita tai ainakin yksi puolue joka julistaa vastustavansa monikultuurisuutta.

Kulttuurirelativismi vs. kulttuurikehitys

Monet ihmettelevät miksi määrällisesti ottaen vähäinen maahanmuuttokysymys herättää niin kiivasta ja kärjistynyttä yhteiskunnallista keskustelua. Asiaan on yksinkertainen vastaus. Määrät ovat eri asia kuin laatu.

Asian purkaminen kannattaa aloittaa aivan alusta. Ihminen on sosiaalinen laji, ja lajityypilliseen sosiaalisuuteemme kuuluu, että meissä vaikuttavat yhteisövoimat ovat paljon perustavanlaatuisempia kuin mikään mitä yksilöllinen eriytyminen on kehityksen myötä tuonut mukanaan.

Filosofi Timo Airaksisen hillitty charmi

Tarkoitukseni ei ollut alunperin kommentoida eduskuntavaalin tulosta mitenkään, sillä siitä on mielestäni kirjoitettu aivan tarpeeksi muutenkin. Päätin kuitenkin sivuta aihetta, sillä niin moni on ilmaissut huolensa vaalituloksesta. Moni on nähnyt Facebookissa useamman sorttista itkua siitä kuinka tulos ei ihan vastannut omia näkemyksiä.

Hatunnosto Soinille moniarvoisuuden puolustajana

YLEn puheenjohtajatenteistä viimeisessä Timo Soini lopultakin selvensi Perussuomalaisten kehitysapu-teoreemia niin selväsanaisesti, ettei jäänyt tulkinnanvaraa siitä, mikä puolueen linja oikeasti on. Puoluehan suorastaan kannattaa kehitysavun lisäämistä!

Kiviäkin kiinnostaa, että homohylly kauhistuttaa

Facebookissa uutisvirtaani valui Vesa Linja-ahon blogikirjoitus Imagen blogissa, jossa kerrotaan Kallion kirjaston homohyllystä ja sen kohtaamasta paheksunnasta. Linja-aho viittaa erityisesti Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia-Facebook-ryhmään, jossa homohylly on ymmärrettävistä syistä johtuen aiheuttanut melko paljon veren pierentää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä