Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Nukkuminen

Hyvää kannattaa odottaa - hyvästi kellojen siirtely

Viime yönä untani häirittiin. Kelloja siirrettiin, taas. Tällä typerälle toiminnalle ei löydy nyky-yhteiskunnassa enää riittäviä perusteita. Onneksi siirtelystä päästään pian eroon. Hyvää kannattaa odottaa. Pienet, ja joskus jopa suuretkin asiat saadaan etenemään.

 

Banaanikärpäsen vuorokausirytmi noudattelee Maan liikkeitä

Lääketieteen palkitut Nobel tutkijat ovat tutkineet banaanikärpästen vuorokausirytmiä, tutkimus on sovellettavissa omaan biologiseen kelloomme! Kts. linkit!

 

‘Wind energy will undoubtedly create noise, which increases stress, which in turn increases the risk of cardiovascular disease and cancer’, home abandonment is a reasoned option. http://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/2054270414554048

 

 

Matalataajuinen melu aiheuttaa univajetta!

Melua tutkivat ovat pääsemässä kiinni siihen mekanismiin, millä matalataajuinen melu voi ihmisiin vaikuttaa. Pitkän aikavälin seurauksena voi pysyvä kuulumaton ääni aiheuttaa unettomia öitä.

 

Uniapnea on hengenvaarallinen sairaus

Yleinen stereotypia on, että kuorsaus ja yölliset hengityskatkokset ovat ylipainon seurausta ja jos laihduttaa, niin pääsee ongelmasta. Asia ei ole läheskään kaikissa tapauksissa niin. Obstruktiivinen uniapnea johtuu kurkunpään ja ylähengitysteiden ahtautumisesta nukkuessa. Tälle on sekä rakenteellisia syitä että puhtaasti nukkuma-asentoon, pään asentoon liittyviä syitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä