Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Palautussopimukset

Laittomasti maassamme olevat turvallisten lähimaidensa pakolaisleireihin

 

Sain sisäministeriltä vastauksen kirjalliseen kysymykseen (KKV 589/2018 vp), jossa kysyin seuraavaa: Aikooko hallitus ryhtyä viipymättä neuvottelemaan sopimusten solmimisesta Suomessa laittomasti olevien, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden siirtämiseksi näiden kotimaita lähellä olevissa turvallisissa valtioissa sijaitseviin pakolaisleireihin?

Hesarin paljastama Irak-vyyhti haisee taivaaseen asti

Aamun printti-Hesarilla omn melkoinen skuuppi, jota kilpailevat mediat nyt toistelevat. Suomen valtiolle on yritetty myydä sadan miljoonan euron diiliä, jolla Suomessa asuvia irakilaisia turvapaikanhakijoita olisi saatu pakkopalautettua kotimaahansa. Valtion maksamat sata miljoonaa olisivat menneet ruotsalaiselle yhtiölle, joka olisi sitten toimittanut Irakin valtiolle kymmenkertaisesti ylihinnoiteltuja turvakontteja.

Palautuskeskuksia Euroopan ulkopuolelle

Uutisten mukaan Suomessa saattaa olla vuoden loppuun mennessä 5 000 - 6 000 käännytyspäätöksen saanutta, joiden pakkopalautus ei ole onnistunut. Syyt johtuvat henkilöiden omasta haluttomuudesta ja lähtömaiden tilanteesta.

Paluujärjestelmä on raskaan ja monipolvisen turvapaikanhakuprosessin viimeinen vaihe, joten sen tehokkuus on ratkaisevan tärkeää koko järjestelmän toimivuuden vuoksi.

Libanon- Islamilaisen Valtion seuraava kohde?

Libanon on IS:n todennäköisin seuraava etappi. Libanon on osa tätä Levantin aluetta, jolle kalifaatti tulee sen oman ilmoituksen mukaan perustaa. Myös Israel ja Jordania kuuluvat tähän alueeseen, mutta ei liene kovin todennäköistä, että laajentumispyrkimykset kohdistuisivat ensimmäisinä kumpaakaan mainituista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä