Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Parlamentti

Kahtiajakautunut Espanja

 Huhtikuun lopussa valittu Espanjan uusi parlamentti(Cortes Generales) kokoontuu huomenna ensimmäiseen istuntoonsa. Maa on pahasti ristiriiotjen repimä, rasistisen, uusfrancolaisen äärioikeiston nousun hämmentämä, pahemmin kuin koskaan ennen kahtiajakautunut.

Pääministeri Pedro Sánchezin johtama sosialistinen puolue PSOE voitti vaalit, mutta ei niinkään omien ansioidensa kuin korruption ja lahjonnan suohon uponneen oikeistopuolueen PP:n rökäletappion ja oikeiston kolmen puolueen keskinäisen kilpailun seurauksena.

Australian parlamentti hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain

Australian parlamentti on tänään hyväksynyt samaa sukupuolta olevien parien avioliitot mahdollistavan tasa-arvoisen  avioliittolain. Vain neljä 150 jäsenisestä alahuoneesta vastusti päätöstä. Kannattajat ovat juhlineet sekä parlamentissa että sen ulkopuolella. Lakiesitykseen ehdotetut poikkeukset hylättiin.

Puolaan pientä toivoa

Puolan predidentti Andrzej Duda on ilmoittanut, että hän käyttää veto-oikeuttaan ja palauttaa Laki ja oikeus - puolueen enemmistöhallituksen valmistelemat kaksi lakia taikaisin maan parlamentin alahuoneeseen. Lait olisivat romuttaneet maan oikeuslaitoksen riippumattomuuden. Näiden lakien turvin olisivat politiikot nimittäneet maan korkeimman oikeuden tuomarit ja enemmistön eri tuomioistuinten tuomarit valitsevaan neuvostoon.

Lillukanvarsissa räpiköivä lainsäädäntö

Sääntelyn ongelma on säänneltävän ilmiön, asian olemuksen/ytimen yhteisen ymmärtämisen puute. Jos vaikkapa päättäjillä/sääntelijöillä ei ole yhteistä ymmärrystä seudun elinvoimatekijöistä, niiden merkityksestä ja niiden keskinäisistä syy-seuraus -suhteista, voi säädöstuutista putkahtaa ulos mitä älyttömimpiä töräyksiä, kuten esim. jonkin keskeisen hankkeen torppaaminen jonkin opasteen sijoitukseen vedoten!!!

Tolkuton, tyhmyysohjattu sääntely on saamattomuutta ja osaamattomuutta paljon tuhoisampi terminaattori.

Lisää esimerkkejä.

Unohdetut tataarit

Eilen 16. maaliskuuta vietettiin Krimin kansanäänestyksen toista vuosipäivää. Laittomana pidetty kansanäänestys toimi Venäjän "laillisena" oikeutuksena liittää Krimin niemimaa osaksi Venäjän federaatiota. Tämä Venäjän suorittama laajasti tuomittu aluevaltaus on pysynyt ulkopolitiikan agendalla, mutta suuri huomio on siirtynyt ulkopolitiikalle tyypilliseen tapaan jo toisaalle. Krimin tilannetta on keritty jo arvioida "menetetyksi tapaukseksi".

Euroero pian eduskuntaan ja Euroopan parlamenttiin

Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa on saanut tuekseen jo noin 48 500 allekirjoittajaa. Vielä tarvittavat 1500 kertynevät nopeasti. On tullut aika pohtia, kuinka työ euroalueen ja Suomen ongelmien ratkaisemiseksi jatkuu.

Euroeron ja kansanäänestyksen toteuttamiseksi on kaksi mahdollisuutta, joita eduskunta joutuu pohtimaan.   

Kolme hyvää kysymystä

 

Tälläistä syntyy hiljaisuuden metsässä. Kolme hyvää kysymystä.

 

Mitä tekevät poliitikot, kun huomaavat, että eivät koskaan pysty pitämään lupauksiaan.

 

Yksi hyvä vastaus: englannin parlamentti päätti taannoin, että muutetaan omat säännöt.

Valitun parlamentin jäsenen pystyi ennen äänestämään saman tien ulos kuin sisäänkin, vaan eipä enää.

Tehtiin sääntöjen muutos. Parlamentti päätti omasta uudesta säännöstään.

Lupauksia ei siis tarvitse enää virallisesti täyttääkään.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä