Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittiiset virkanimitykset

Poliittiset virkanimitykset ovat vallankäyttöä

Helsingin Sanomat on kirjoittanut poliittisista virkanimityksistä joita usein paheksutaan. Poliittista vallankäyttöä sinänsä ei pidä kuitenkaan paheksua. Demokratia ei toimi ilman, että joku tekee päätöksiä. Avoimuus on lääke korruptiota vastaan.  

Helsingin Sanomat on nostanut esille Suomen Pankin pääjohtajan nimityksen ja herättänyt keskustelua siitä pitäisikö pääjohtaja nimittää poliittisin perustein vai pätevyyden ja kokemuksen perusteella.

Eduskunnassa kypsyvät poliittiset broilerit

Annika Saarikko ja Antti Kurvinen, tuleva soteministeri ja hallituksen virallinen mantrakone ajavat puoluejohdon asiaa kyselemättä ja ilman mitään omaa ajatusta. Sen sijaan että nämä nuoret poliitikot toisivat jotain uutta politiikkaan toistelevat he puolueen johdon mantraa kuin vastausautomaatit ja toimivat oppi-isiensä viitoittamalla tiellä ilman omia näkökulmia.

Helsingin sulle mulle virat

Helsingin kaupungilla on kaupunginjohtajana Jussi Pajunen (kok), joka ennen kaupunginjohtajaksi valintaa, toimi kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Helsingissä on lisäksi neljä apulaiskaupunginjohtajaa, joista kaksi on läänitetty vihreille, yksi sosialidemokraateille ja yksi kokoomukselle. Virat täytetään seitsemän vuoden määräajaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä