Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Politiikan valtapeli

Mediakeisari munasillaan

Viimeviikkoisen blogini "Nussittuna nukkuisit sikeästi" - herätys Keskisuomalainen! tarkoitus oli avata uutta näkökulmaa keskusteluun suomimediasta inhodemokratiamme portinvartijana.

”En etsi valtaa…

… loistoa, en kaipaa kultaakaan, mä pyydän taivaan valoa ja rauhaa päälle maan”, kirjaili Sakari Topelius aikoinaan. Ugandan, Ukrainan, Presidentintekijöiden ja kaiken muun raadollisen analyysina Topeliuksen vuosisataiset ajatukset osuvat ja uppoavat. Toisin voisi olla, jos Topeliuksen kuvaus olisi totta eikä ihanne. Topelius oli aikansa idealisti; uskoi ihmiseen, Jumalaan ja rauhaan. Hän uskoi vaikka ympäröivä todellisuus oli toista; oli sotia, vilua, nälkää ja tauteja.

Suomessa puolueet pelaavat valtapeliään, velkaantuminen jatkuu

Suomessa puolueet pelavat valtapeliään, panoksena äänet,  kansanedustajapaikat, hallituspaikat. Henkilökohtaisella tasolla kansanedustajuus, ministeriys, meppiys, paikat puoluejohdossa. Politiikassa hankituilla "meriiteillä" hankitaan myöhemmin hyviä poliittisia virkoja, politiikan ulkopuolisia sivilivirkoja ja erilaisia  lobbaustöitä.

Valitettavasti valtakunnan etu ja valtakunnan asioiden hoito jää ja jätetään tämän poliittisen valtapelin ja politikkojen henkilökohtaisten asioiden hoidon varjoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä