Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Raahen kaupunginvaltuusto

Valtuustoraportti: Raahe karsii päättäjiä

Raahe tiivistää päätöksenteko-organisaatiota ja lanseeraa oman toimielimen vastaamaan lähidemokratiasta.

Valtuustoraportti: Melkoinen aloitesavotta

Kevätkauden viimeisessä kokouksessa (22.6.) Raahen kaupunginvaltuusto käsitteli yli 30 aloitetta.

Ennen kuin aloitesavotta alkoi, hyväksyttiin Ketunperän tuulipuiston osayleiskaava. Kuntalainen viestitti ennen kokousta, ettei ole tyytyväinen tuulimyllyjen melumallinnukseen. Sana sanaa vastaan, kun kaavoittajan mukaan melumallinnus on tehty asianmukaisesti juuri oikeista paikoista.

Valtuustoraportti: Ei kelvannut kansanäänestys

Viikko sitten (27.4.2015) kokoontuneella Raahen kaupunginvaltuustolla oli listallaan 11 kohtaa mutta kiinnostus kohdistui kahteen kokonaisuuteen: kunta- ja osakuntaliitoksiin sekä kuntalaisten ja valtuutettujen aloitteisiin.

Valtuustoraportti: Se kävi äkkiä

Alle tunnin mittaiseksi jääneessä kokouksessa 23.3. myytiin maata ja vastattiin kieltävästi kuntalaisaloitteeseen mainostaulujen siirtämisestä.

Ennen varsinaisia asioita kuulimme ajankohtaiskatsauksen kaupungin omistaman kiinteistöyhtiön toimitusjohtajalta. Konserniyhtiöiden lyhyet puheenvuorot valtuuston kokouksissa ovat hyvä uudistus, joilla lisätään valtuutettujen tietoa konsernin tilanteesta ja kehitysnäkymistä. Omistajaohjausta pelkät tiedonannot eivät sinänsä vielä vahvista.

Valtuustoraportti: Merikadun tilaratkaisu jonkinlaiseen päätökseen

Kaksi viikkoa sitten kokoontunut valtuusto päätti rakentaa Merikadun koululle uudet tilat lukion yhteyteen. Asiasta äänestettiin ja jaettiin tyylittömyyspisteitä.

Valtuustoraportti: Merikatu-vaihtoehdot ja keskustavisiot esittelyssä

Vuoden ensimmäinen valtuusto katseli visioita Raahen keskustasta, kuunteli vaihtoehdot Merikadun koulun tilaratkaisusta sekä valitsi hallituksen ja puheenjohtajiston loppukaudeksi.

Valtuustoraportti: Kouluja rakennetaan ja lakkautetaan

Joulukuussa kokoustivat Raahen kaupunginvaltuusto (8.12.) ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuusto (1.12.). Työnsä sai jonkinlaiseen päätökseen myös lähidemokratiamallia työstänyt työryhmä.

Valtuustoraportti: Verot tapissa ja ratkaisut edessä

Veroprosenttikokous ennakoi leikkauksia talousarviokokoukseen. Kokousraportti valtuustosta 10.11.2014.

Raportti kaupunginvaltuuston kokouksesta 27.10.2014

Raahelaiset saivat valtuustolta 2 kilometrin suojaetäisyyden tuulivoimaloihin.

Valtuuston kokous alkoi jo pari päivää etukäteen, kun Keskustan ryhmästä lähestyttiin muita kompromissiratkaisun toivossa tuulivoimakylien kuntalaisaloitetta koskien. Hallitus oli antanut kuntalaisaloitteeseen ympäripyöreän eikä kovinkaan rohkaisevan vastauksen. Vasemmistoliiton tyypit tosin esittivät päätökseen aloitteen mukaista 2 kilometrin suojaetäisyyttä tuulivoimaloista vakituiseen asutukseen.

Raportti kaupunginvaltuuston kokouksesta 29.9.2014

Valtuusto istui hieman eri järjestyksessä ja tyrmäsi suorat vaalit sote-alueilta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä