Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Reservityövoima

Itkekää ihmiset vuolaasti mennyttä kulta-aikaa

Elämän hallinta sisältää oikeuden vaikuttaa vapaan valinnan kautta mielekkäästi yhteiskuntaan, koulutukseen, työelämään ja kaikkeen inhimilliseen elämään. Jos taloudellinen hyöty menee yhä enemmän kaikkein rikkaimmalle yhden prosentin paksuiselle yhteiskunnalliselle kerrostumalle, jäljelle jää vain ilman tinkimisvaraa tehtävä palkkatyö, jota tavoittelee synkkä ja vihamielinen ihmismassa. Silloin tie väkivaltaiseen poliittiseen liikkeeseen avautuu tunnetuin seurauksin.

Elinkeinoelämän keskusliitolle, Helsinki Palace

Liittonne tietää, kuinka suuri kaupunki Helsinki on.  Liittonne on toivonut lisää uudisasutusta työvoimareserviksi.  Tänään reserviläisiä alkaa olla Helsingin asukasluvun verran.  

Voisiko EK ,  johtajanne Häkämies ilmoittaa politiikoillemme ja tässä minullekin, milloin varatyövoimaa on tarpeeksi, jotta valtiovalta voisi perustaa vaikkapa rajavartiolaitoksen ja ryhtyä keksimään niitä työpaikkoja tupakki-ja viinalakien näpertelyn sijaan.

 

Kerjäämisestä on tehtävä arvostettu ammatti

Kerjäläisen keho on tullut vanhaksi, mutta älykkään ihmisen valo ei himmene hänessä milloinkaan. Hän on ollut yli kuusikymmentä vuotta ihmisten ylimielisen katseen alla kadulla polvillaan rukoilemassa muutamaa lanttia. Se on ollut hänen ainoa mahdollisuutensa pysyä hengissä. Maailman laajuisessa teknologisessa markkinataloudessa suuri joukko ihmisiä ei voi koskaan saada asiallista palkkatyötä. Uusliberaalinen syvenevä luokkayhteiskunta altistaa myös keskiluokan samalle väkivaltaisen riiston vaikutukselle kuin mistä työväenluokka on kärsinyt koko olemassaolonsa ajan.

Tulevaisuuden kaunis suuryhtiö

Ympäristömme on täynnä hiljaista ja suuremmoista tekniikkaa. Yhä tehokkaamman tekniikan suunnittelemisesta ja käyttöön ottamisesta ei päätetä kansanäänestyksellä missään vaaleissa. Ilman riittävää määrää inhimillisen elämän symboleita ihminen on ilmaisukyvytön tehokkaiden aparaattien vyöhykkeellä.

Työvoimapulasta työpaikkapulaan

Palkanmaksuvelvoite tehdystä työstä, eiköhän se kuulostaisi ihan järkevältä ajatukselta. Nyt puhutaan mm. kuntien työllistämisvelvoitteesta jopa sakon uhalla. Ei se mitään työllistämistä ole, jos salakavalasti työnnetään karenssilla uhaten pitkäaikaistyöttömiä työkokeiluun tai kuntouttavaan työtoimintaan ilman sen tarkempaa harkintaa. Se on vaan sellaista metkuilua, koska jotain ollaan tekevinään asian eteen, että tilastot näyttävät toisenlaisilta kuin miltä muuten näyttäisivät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä