Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Rikesakko

Nopeusvalvontakameroiden määrä tuplaantuu jälleen

Poliisi hankkii 150 uutta tolppakameraa nykyisen 130 kameran lisäksi seuraavan kolmen vuoden aikana, kertoo Yle. Tolppakameroiden määrä tulee kasvamaan 300 prosenttia vuoden 2016 määrään verrattuna, sillä tämän vuoden alussa kameroiden määrä nousi jo 60:llä kameralla aiemmasta.

LVM:n muutokset mahdollistaisivat rikesakkojen korotuksen, motoristitkin mukaan

Yle uutisoi 23.12. illalla lakimuutoksesta, jossa ylinopeutta ajava ei enää syyllistyisi rikokseen vaan "moitittavaan toimintaan". Tämä muutos käsittääkseni mahdollistaisi uudelleen perustuslakiin kaatuneiden sakkokorotusten yrittämisen uudelleen ja siten lisärahan keräämisen valtiolle. Eduskuntaan on tulossa 2017 esitys, jonka mukaan suurin osa liikennesakoista korvattaisiin hallinnollisella virhemaksulla. Lainmuutoksen myötä päiväsakkoja määrättäisiin enää törkeimmistä liikennerikkomuksista.

Oikeutta

Rike ja rangaistus.
Kun kuuntelee poliisijohdon haastatteluja ja uutisia käy selväksi että rikkeen ja rangaistuksen linjassa oleminen ei kiinnosta ketään.
Sakon suuruuteen en ota kantaa mutta ajokortin pois ottaminen rikesakoista on järjetön ja kohtuuton rangaistus.
Voiko autonkuljettajalle olla kovempaa rangaistusta kuin ajo-oikeuden pois ottaminen, se kuitenkin tapahtuu kolmesta pienestä nopeuden ylityksestä vaikka ei vaarantaisi liikennettä mitenkään.

Rikesakkotuotto - mielenkiintoinen yhdyssana

Yle uutisoi tänään 29.8.2016 rikesakkotuottojen jäävän kauas budjetoidusta. Tavoite liikkuu 40 miljoonan kokoluokassa, mutta toteuma on jäämässä noin puoleen. Voi olla toimittajan sananvalinnoilla oma osuutensa, mutta allekirjoittaneen otsasuonet alkoivat sykkiä muutamassakin kohdassa:

"Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein löytää syyllisen tuottopettymykseen ratin takaa. – Autoilijoiden kaasujalka on keventynyt."

Oikeutta autoilijoille

Nopeusrajoituksia, huomautuksia ja rikesakkoja vastaan minulla ei ole mitään mutta muutaman kilometrin nopeusylityksestä (rikesakko) kortin pois ottaminen on ylimitoitettu ja järjetön rangaistus.

Korotettu rikesakko on julma tasavero

Syyskuun alussa rikesakot nousivat tasolle, joka on Euroopan ankarimpia. Ja nyt vain paria kuukautta myöhemmin hallitus  kaavailee taas niihin massiivista korotusta. Lisäksi tavoitellaan rahasammoksi valjastetun ylinopeusvalvonnan  puuttumiskynnyksen alentamista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä