Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta SDP-politiikka

SDP vastustaa nopeampaa pääsyä lääkärille poliittisista syistä!

SDP hallitsee julkisen terveydenhuollon markkinoita ammattiyhdistysliittojensa kautta, joissa ylivoimaisesti suurin osa jäsenistä on demarien äänestäjiä.  Ihmisten jopa yli 60 vuorokauden jonotusaika lääkärille ei paljon paina, kun kyseessä on 400 000 kunnallisen työntekijän äänet vaaleissa. Voitaisiinko vihdoinkin ajatella sitä veronmaksajaa, sitä todellista äänestäjää?

Rakenteelliset uudistukset on uskallettava tehdä myös ilman ay-liikettä

Hallitustunnustelija Sipilällä on pian käsissä ratkaiseva valinta hallituksensa onnistamiselle: onko mukana SDP vai Kokoomus tekemässä uudistuksia Keskustan ja Perussuomalaisten kanssa. Kumman puolueen kanssa uudistukset onnistuvat helpommin? Ratkaisevaa valinnassa tulee olemaan puolueen uudistushalukkuus.

Miksi SDP on nyt kuihtumassa pois kokonaan?

Vuodesta 1899 lähtien Suomen sosialidemokraattisella puolueella on ollut uljas historia. Puolue ja siihen läheisesti liittyvä työväenliike on historiansa aikana saanut paljon hyvää aikaan. Monet suomalaisen yhteiskunnan keskeisimmistä uudistuksista on luotu sosialidemokratiassa.

Kun katsoo SDP:n kannatuskehitystä sodan jälkeisissä vaaleissa ja ennen kaikkea Suomen EU-jäsenyysaikana, on kehitys ollut SDP:lle puheenjohtaja Paavo Lipposen kausien jälkeen surkeaa.

Miksi SDP rankattiin eduskunnan nuorisomyönteisimmäksi?

SDP on nuorisomyönteisin. Tekojen nojalla. Tutkittu juttu, tutkijana Suomen nuorisoyhteistyö – Allianssi. Työllisyys, tasa-arvo ja hyvinvointi ovat demareille teonsanoja. Työn puolue elää tätä päivää, ei menneisyyttä eikä utopiaa. Se on avoin, yhteistyökykyinen ja keskusteleva.

Pakottaako Antti Rinne pitkäaikaistyöttömät vanhustenhoitoon?

Antti Rinne pakottaa pitkäaikaistyöttömät huoltamaan vanhuksia, ellei tämä ole uutisankka. Jos se on totta, kiitos sen julkistamisesta. Ihmiset jaetaan ryhmään, jolle kuuluvat ihmisoikeudet (esim. työn vapaa valinta) ja toiseen, jonka ihmisoikeudet on korvannut pakko. Täsmälleen sama systeemi kuin natsi-Saksassa: juutalaiset karkotettiin työpaikoistaan oikeitten ihmisten tieltä ja pakotettiin sitten vallanpitäjän valitsemiin töihin.

Veikkaisin juttua ankaksi. Sen kanssa on räikeässä ristiriidassa SDP:n vaaliohjelma, jossa sanotaan:

Henkilöönmenevä politiikka – kokoomuslaisten ja demarien

Kokoomuslainen väistyvä kaupunginjohtaja Markku Andersson mainitsi äsken valtuustossa ohimennen ja pahoittelematta  Jyväskylän työttömyyden maan suurimpana. Viittaamatta sanallakaan ihmisiin, työttömiin, hän luikahti nopsasti asiaan, jota toisteli tärkeäksi: mielikuvien luomiseen. Pitkän kokouksen lähes viimeisessä puheenvuorossa tuleva kaupunginjohtaja Timo Koivisto, SDP, mainitsi työttömät ja sanoi heidän olevan pääosin yhtä työkykyisiä kuin muutkin ovat.

 

"Sananvapaus" demarilehdessä

Vain Keski-Suomen Viikko on loukannut sananvapauttani. Sen uusi nuori päätoimittaja ei julkaissut minulta tilattua kolumnia, koska en suostunut poistamaan yhtä oliko se sanaa vai lausetta.

KSVsta on lisäksi ainut kielteinen kokemukseni maksetusta ilmoituksesta ja asiakaspalvelusta. Kun yhdistyksen toimijana lähetin sinne Jyväskylän Talven ilmoituksen, minua kohdeltiin epäluuloisesti -, likimain kuin rikollista. Vastauksistani  huolimatta ei meinattu uskoa, että ilmoitus maksetaan ja että minulla on valtuudet lähettää se.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä