Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Sanomalehti

Ei maksumuureja verkkolehtiin

Koskaan eivät sanomalehtien tilaajat tule osallistumaan maksumuureihin laajuudessa, joka pelastaisi lehtitalot kurjistumiselta. Maksumuurit vain hidastavat väistämätöntä siirtymistä paperilehdestä verkkolehteen. Lehtien tulorahoitus on syytä koota 2000-luvulla toimivalla tavalla. Rahaa kyllä on tarjolla.

Google, Facebook, YouTube sekä lukuisat pienemmätkin NETin toimijat ovat näyttäneet esimerkkiä kuinka mainosrahalla saadaan aikaan laadukasta ilmaispalvelua. Meidät on totutettu NETin ilmaispalveluihin. Odotamme myös verkkolehdiltä maksuttomuutta.

"Sananvapaus" demarilehdessä

Vain Keski-Suomen Viikko on loukannut sananvapauttani. Sen uusi nuori päätoimittaja ei julkaissut minulta tilattua kolumnia, koska en suostunut poistamaan yhtä oliko se sanaa vai lausetta.

KSVsta on lisäksi ainut kielteinen kokemukseni maksetusta ilmoituksesta ja asiakaspalvelusta. Kun yhdistyksen toimijana lähetin sinne Jyväskylän Talven ilmoituksen, minua kohdeltiin epäluuloisesti -, likimain kuin rikollista. Vastauksistani  huolimatta ei meinattu uskoa, että ilmoitus maksetaan ja että minulla on valtuudet lähettää se.

Digilehti vs. paperilehti

Uutisissa oli juuri, että Ranska alentaa digilehtien arvonlisäveron 2,1 prosenttiin. Suomessa digilehtien ALV on 24%, kun se sanoma- ja aikakausilehdissä on 10%.

Olen suhtautunut epäilevästi digilehtiin, mutta nyt kun olen lukenut kuukauden sellaista niin en luopuisi siitä. Tilasin siis Keskisuomalaisen sähköiset palvelut (digilehti) 26 euron lisämaksusta vuodessa verrattuna paperilehden kestotilaukseen, joka oli 325,54 €/vuosi. Digilehden vuositilausmaksu on 235,39 euroa erikseen tilattuna.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä