Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolielinten silpominen

Lusikkatesti – profiloida vai eikö profiloida?

Kun olin peruskouluikäinen, vanhemmat poijjaat pelottelivat sillä, että kouluterveydenhoitaja testaa jossain vaiheessa genitaalien toimintaa tuikkaamalla niiden alle pakastimesta otetun ja jääkylmän lusikan. Samalla tarinalla arvuuteltiin myös ennen armeijan kutsuntoja edeltänyttä lääkärintarkastusta. En kuitenkaan koskaan joutunut tällä tavoin testattavaksi ja myöhemmin selvisikin, että kyseessä oli urbaanilegenda.

Espoosta mallikunta "ympärileikkausten" ehkäisyssä

Espoosta on tehtävä koko Suomelle mallikunta etnisten riskiryhmien tyttöjen sukupuolielinten silpomisen torjunnassa. Käytännön toimintasuunnitelmat asiassa tehdään kuntatasolla. Suomessa, kuten muuallakin Euroopassa tähän äärimmäisen julmaan perinteeseen on suhtauduttu leväperäisesti. Tämä on pahinta rasismia, johon on syyllistytty puoluetaustasta riippumatta. Melko tuoreen Hesarin jutun mukaan Suomessa pitkäänkin asuneilla riskiryhmän naisilla tiedot asiasta ovat toisinaan yhä heikot. Toimenpiteessä tyttöjen ulkoiset sukupuolielimet poistetaan jalkovälistä usein kokonaan.

Ympärileikataan ja yhteen tullaan

"Jokin lääkärin kädessä välkähtää. No, tosiasiassa hän ei ole koskaan saanut minkäänlaista kelvollista lääketieteellistä koulutusta vaan tunnetaan kyläläisten kesken kaikessa yksinkertaisuudessaan ympärileikkaajana, kotoisin samasta kylästä kuin mekin. Esine hänen kädessään ei ole ruisku, joka sisältäisi puudutus- tai nukutusainetta. Se ei ole steriilistä säilytyksestä otettu skalpelli. Se on kertakäyttöinen partakoneenterä, mallia Simba.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä