Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Sunnuntaityö

Vapaata pohdiskelua sunnuntaityöstä

Aikoinaan, kun olin vielä yrittäjä, niin yhtiökumppanini olisi halunnut luopua työntekijöiden päivärahoista, kun heitä saatettiin välillä toisiin kaupunkeihin koulutukseen.

Kysyin muutaman päivän kuluttua yhtiökumppaniltani, että onko 1000mk:aa sulle pieni- vai isoraha? Yhtiökumppanini sanoi, että on. Kysyin, että jos saisit kaikista työmatkoistasi 1000mk:aa päivää kohti, niin pitäisitkö sitä hyvänä asiana? Hän vastasi myöntävästi.

Sunnuntaityön palkka-ale ei sovi kaupan alalle

 Suomen kilpailukyvystä huolissaan olevan reilun 25 000 € kuukausipalkkaa nauttivan EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen heitto sunnuntain tuplapalkasta luopumisesta palvelualoilla on mielenkiintoinen.

Aloite sunnuntaityön rajoittamisesta rakennusalalla

Rakennusalalla koettiin suuri muutos 1990-luvun laman jälkeen, kun baltian maiden kansalaisten viisumivelvollisuus poistui, alkoi eteläisten kaupunginosien miesten invaasio suomalaisille rakennustyömaille. Harmaata työvoimaa oli toki jo aikaisemmin, mutta silloin sen määrä räjähti käsiin. Kun suomalaiset työmiehet lähtivät työmaalta puolineljän aikoihin, tulivat toiset kaverit jatkamaan töitä, ilman mitään valvontaa - totta kai.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä