Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Syyttäjä

Iso kyllä piikityshuoneille!

Haittoja pitää vähentää. A-studio keskustelu sen todistaa hyvin. 

Laki sallisi sen nyt jo. Syyttäjän pitää ohjeistaa poliisia miten huumeidenkäyttäjiä kohdellaan.

Ihmettelen miksi perussuomalaiset asiaa vastustaa. Ainakaan Mari Rantasen argumentit ovat vanhakantaisia.

Se kuka kieltolakia tukee voi esittää todisteet siitä että se toimii.

 

Seuraava eduskunta on toivottavasti vastuullisempi ja muuttaisi huumelakeja. Käyttö pitää ehdottomasti dekriminalisoida ja piikkihuoneet pitää sallia.

 

Poliisitoimintaa parannettu mutta riittääkö se?

Ulvila-jutun poliisitutkinta epäonnistui! Poliisihallitus on nyt laatinut muistion siitä, miten esitutkintaa on parannettu. Riittääkö se?

Ulvilan murha III: Mutta kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Vaikuttaa siltä, että syyttäjä ja poliisi ovat uhranneet paljon voimavaroja osoittaakseen, että Anneli Auer on syyllinen miehensä Jukka S. Lahden murhaan. Murhajuttua on käsitelty kahdesti käräjäoikeudessa. Hovioikeudessakin se on nyt toista kertaa.

Lisäksi ovat seksuaalirikosoikeudenkäynnit Aueria ja tämä entistä miesystävää vastaan sekä virkarikossyytteet murhajutun ensimmäistä tutkinnanjohtajaa vastaan, joka ei ole nähnyt perusteita sille, että Auer olisi syyllinen murhaan.

Kansalaisten oikeusturvaan pieniä parannuksia

Hallituksen ensi vuoden talousarviota on tuoreeltaan arvioitu kunnianhimottomaksi. Valtion velkaantuminen kasvaa ja eväitä uuteen kasvuun ei juuri ole. Toimet työllisyyden parantamiseksi jäävät vielä nähtäväksi.

Sen sijaan ennakkospekulaatiot oikeusministeriöltä tehtävistä leikkauksista peruuntui. Tämä on erittäin tervetullutta. Tuomioistuimille, syyttäjälaitokseen ja Rikosseuraamuslaitokseen osoitettiin kolme miljoonaa euroa lisämäärärahoja. Samoin myös poliisille myönnettiin 6,5 miljoonan euron lisämääräraha.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä