Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Tiet

Tuhon teihin ei ole varaa

Tieliikenteen osuus kaikesta kotimaan henkilöliikenteestä oli Liikenneviraston mukaan noin 93 prosenttia vuonna 2013. Loput 7 prosenttia kuljettiin junilla, linja-autoilla tai lentäen. Tästä huolimatta istuvat poliittiset päättäjät ovat jo useamman vaalikauden ajan antaneet tieverkkomme korjausvelan kasvaa yli miljardiin euroon. Tuolla summalla tieverkostomme saataisiin siis hyvään ja moderniin kuntoon, ei kuitenkaan mitenkään poikkeavaan ylikuntoon.

Päätöksiä mututuntumalla ja väärin perustein

Nykyisen eduskunnan ja hallituksen päätöksenteon suurin ongelma on se, että päätöksiä tehdään mututuntumalta tai niin, että tosiasioita ei oteta huomioon.

Kataisen ja Stubbin hallitusten tärkeimmät hankkeet kotimaassa ovat olleet sote- ja kuntauudistukset. Ne ovat historiallisen mittavat hallinnolliset ja toiminnalliset remontit, mutta kumpaakin on viety eteenpäin mututuntumalta. On rakenneltu kaikenlaisia himmeleitä ilman, että niiden tueksi on esitetty minkäänlaisia laskelmia. Mielestäni tällainen toimintapa on täysin väärä. Sanoisin, että jopa edesvastuuton.

Henna Virkkunen haluaa tuhota nyt tieverkon!

Uusi liikenneministeri Henna Virkkunen on ilmoittanut, että hallituksen päättämä 100 miljoonan euron ylimääräinen tierahojen leikkaus toteutetaan niin, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa.

Virkkusen puheet ovat harvinaisen ristiriitaisia, sillä samaan aikaan hän esittää, että vähäliikenteisempien teiden korjaamisesta voitaisiin luopua! Vain päätiet pidettäisiin jonkinlaisessa kunnossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä