Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Tulot

Veropäivä: Pitkäaikaistyöttömän tienestit

Pitkäaikaistyöttömän 58-vuotiaan Birgitta Valosen tulot vuodelta 2017 olivat 8425,68 euroa. Veroja hän maksoi 1305,96 euroa. Tulot muodostuivat työmarkkinatuesta.

 

Suomalainen tuhlaa jos varaa on

Säästäminen pahan päivän varalle näyttää olevan osin olosuhteiden pakosta katoamassa suomalaisten käyttäytymiskulttuurista. Taloussanomissa julkaistu artikkeli kertoo, että jo sadan euron tai pienempikin tulojen lasku kuukaudessa laittaa talouden tiukalle 31 prosentissa talouksista.

"Ahtaimmalle sadan euron tulonmenetys ajaisi alle 20 000 euroa vuodessa ansaitsevat suomalaiset. Heistä lähes 60 prosenttia ilmoitti taloutensa olevan tuolloin ongelmissa."

Yksinasumisen kepeä kalleus

Tuossa petivaatteet vaihtaessani, pesukoneen päälle napsauttaessani, imuroidessani, lattioita luututessani, koiria ulkoiluttaessani, roskat viedessäni, kissojen hiekan vaihtaessani, kaupassa käydessäni, tiskatessani, laskuja maksaessani..... mietin tätä yksinasuvan elämän "kepeyttä".

Yksinasuvia oli Tilastokeskuksen mukaan Suomessa vuonna 2016 1 131 424 henkilöä. Asuntokunnista noin 42 % oli yhden hengen asuntokuntia. 

Monesti peräänkuulutetaan perheellisten tukia ja etuja, oikeuksia.

Työtä ja tuloja on jaettava Suomessa oikeudenmukaisemmin

Kuuden tunnin tehokas työaika päivässä eli 30 työtunnin työaika viikossa ja kansalaispalkka työpalkan tai eläkkeen päälle ovat tulevaisuutta länsimaissa.
 
Työtä ja tuloja on jaettava useampien ihmisten kesken jaksamisen ja terveyden, taloudellisen oikeudenmukaisuuden ja yhteiskunnan toimivuuden takia, mutta myös yhteiskuntarauhan säilyttämisen sekä väkivallan ja rikollisuuden ehkäisyn johdosta. Suomen ei tarvitse tehdä kaikkia samoja virheitä muiden länsimaiden perässä.
 

Köyhän euro on 20 senttiä?

Tuli taas katsottua uutiset. Siniset ja vihreät olivat äänessä. Selväksi tuli ainakin se, että köyhän euro on kaksikymmentä senttiä. Noin ajatellen naisen on kannattavampaa mennä töihin jos ei ole köyhä - saahan hän sen kuuluisan 80 senttiä siinä missä mies saa 110?

Perustulo jokaiselle... - kannatan ajatusta. Se pitää toteuttaa HETI NYT KIITOS!

Köyhän ihmisen kannattaa saunoa!

Köyhät ja lyhyet ihmiset ovat keskimäärin tyhmempiä kuin minä. Totta - viisaudestani(?) voi olla kahta mieltä. Nyt pitää sanoa, kuten Jörn Donner on todennut: "lukeminen kannattaa aina." On tullut todistetuksi: saunominen kannattaa aina.

Suomalaiset eivät osaa rikastua

Suomessa on ainakin satoja tuhansia köyhiä, laskentatavasta riippuen jopa miljoona. Asunnottomien lukukin on kymmenissä tuhansissa. Kaikilla ei tietenkään henkisistä ja fyysisistä voimavaroista johtuen ole mahdollisuuttakaan vaurastumiseen. Tämä pitäisi aina muistaa kun näistä asioista puhutaan.

KANSALAISTEN TULOISTA SUOMESSA


• Reilusti yli miljoonan kansalaisen bruttotulot ovat alle 1 300 euroa/kk.
 
He ovat pienituloisia tai köyhiä. Heillä ei jää lähes mitään rahaa kuluttamiseen pakollisten menojen jälkeen.
 
 
• Kuinka suuri osalla kansasta on bruttotulot alle 2 400 euroa/kk?
 
En tiedä tähän vastausta, mutta luku voi hyvinkin olla lähellä 2 miljoonaa.
 
Tähän joukkoon kuuluvien kansalaisten ei ehkä kannata tehdä lapsia, sillä tulot ovat liian pienet kohtuulliseen selviämiseen ja elämiseen.
 
 

Hyvätuloisen kyykytys

Uusi hallitusohjelma puhuttaa tällä hetkellä kiivaasti ympäri sosiaalista mediaa. Erityisesti leikkaukset ja tulkinnat kaikkien osallistumisesta yhteisiin talkoisiin ovat olleet tapetilla. Itseni on nyt pakko puuttua yhteen hokemaan, jota tällä hetkellä hoetaan enemmän kuin mitään muuta: hyvätuloiset eivät osallistu! Tällä pyritään siis sanomaan, että hyvätuloisten pitäisi osallistua yhteisiin taloustalkoisiin huomattavasti enemmän kuin nyt ja että ainoastaan pienituloiset kantavat raskaitten aikojen painon selässään!

Köyhät hukannut Laura Räty kiersi veroja

Sosialistiseksikin haukuttu holhousvaltio Suomi teettää porvareiden tulonjärjestelijöillä kovasti toitä. Osa työstä on aivan oikeaa ansiotyötä, osa energiasta kuluu tulojen peittelyjärjestelyihin veronmaksun välttämiseksi. Ja holhousvaltion kokoomusjohtoinen hallitus pitää huolen siitä että verotuksen porsaanreijät säilyvät ja voivat hyvin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä