Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteistoimintaneuvottelut

Johtaako sote irtisanomisiin?

Sote- ja maakuntauudistuksen sekä valinnanvapauden uudistuksen tavoitteena on vahvistaa perusterveydenhuoltoa ja edistää palveluiden saatavuutta. Tavoitteena on myös tehostaa palveluita niin, että pienemmillä panoksilla saadaan aikaiseksi enemmän hyvin vointia. Tulevaisuudessa lääkärin vastaanottoa ei tarvitse enää odotella viikko kaupalla ja palvelut pelaat hyvin.

Puolue toteuttaa yy teet

Eräänä aivan tavallisena toimistopäivänä eräässä aivan tavallisessa puolueessa.

- Tervetuloa toveri! Laitaisitko oven kiinni. Sen jälkeen voisit istua alas. Maistuisiko kuppi kahvia?

- Kiitos, mutta tuli juotua jo aamulla.

- Joo... Mennään itse asiaan. Meille tuli reilusti takapakkia vaaleissa ja se tietää pienempää puoluetukea tästä eteenpäin. Tilanne varmasti korjaantuu seuraavissa vaaleissa, mutta sitä ennen meidän pitäisi käydä läpi nämä yhteiset neuvottelut.

- Niinhän siinä lapussa luki. Yy teet.

Miten kunnissa noudatetaan lakia yhteistoiminnasta?

Esimerkkinä otan nyt käsillä olevan koulujen lakkautusesityksen Paraisilla. Kaupunginvaltuuston tulisi tehdä päätös asiassa 11.11.2014 valtuuston kokouksessa. Päätöksen seurauksena useampi kaupungin työntekijä joutuu irtisanomisuhan alle ja todennäköisesti irtisanotuksi. Toisten työntekijöiden kohdalla työolosuhteet muuttuvat merkittävästi, työmäärä lisääntyy, työpaikka vaihtuu, palkkaukseen tulee muutoksia, etc.

Työttömien määrä lähentelee ennätyslukemia

Hyvää vappua – työväen juhlaa – kaikille! Asiani ei kuitenkaan otsikon mukaisesti ole työväkeä ajatellen järin juhlava, sillä työttömien määrä alkaa lähennellä jo ennätyssurkeita lukemia, ja jopa 1990-luvun alkupuoliskon lamavuosien tasoa.

Yhteistoimintaneuvotteluiden kootut selitykset

Kuten jo edellisessä kirjoituksessani lupailin, tulee tässä sille jatko-osa, jossa pureudun vieläkin tarkemmin tuon aikaisemman otsikossa esittämääni kysymykseen, "miksi ja mihin työpaikat katoavat Suomesta?", ja erityisesti osaan "miksi". Myös kysymykseen "mihin" tulee vastaus ainakin parissa esimerkkitapauksessa, eikä sitä ole vaikea arvata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä