Toimin nasta! Asiaa

Alexander Stubb

Alexander Stubb noteerattiin taas ulkomaisessa mediassa

Alexander Stubb noteerattiin taas ulkomaisessa mediassa  (Bloomberg) , tällä kertaa Davosin talousfoorumissa.

Myös  CNN -kanava noteeerasi Stubbin Davosissa.

Kukaan suomalainen ei ole koskaan tehnyt sitä mitä Stubb teki

Tänään Helsingissä selvisi, kuka on keskustaoikeistolaisen Euroopan kansanpuolueen (EPP) kärkiehdokas ensi toukokuun europarlamenttivaaleissa.

Hän on saksalainen Manfred Weber, jonka vastaehdokkaana oli suomalainen Alexander Stubb (kok). Konservatiivien hallitseman EPP:n delegaatit jyräsivät liberaalin laidan Stubbin selvin lukemin 492–127.

Sori siitä, Alexander Stubb

Ensinnäkin, on aivan upea juttu, että viittä kieltä puhuva Alexander Stubb pyrkii Euroopan johtavan puolueryhmittymän EPP:n kärkiehdokkaaksi ja sitä myöten Brysselin ykkösvirkaan Euroopan komission puheenjohtajaksi.

Minne vain Stubb saapuu, hän lataa ilmaan sähköä. Ja kyllä hän seuraavan kahden viikon aikana moneen paikkaan matkalaukkuineen saapuukin.

Stubb lataa paineita Theresa Maylle

EU-komission puheenjohtajaksi pyrkivä Alexander Stubb kommentoi EU:n ja Britannian välisiä Brexit-neuvotteluja niiden herkimmässä vaiheessa. Stubbin mielestä Britannian pääministeri Theresa May on "maailman vaikeimmassa" paikassa yrittäessään neuvotella Brexitiä, Britannian eroa EU:sta. Stubb sanoo Mayn tietävän sisimmässään, ettei nyt neuvoteltava ratkaisu ole "hyvä diili" Britannialle tai Euroopalle. Stubb toivottaa ehkä hieman sarkastisesti Maylle onnea ja neuvoo: "hang in there," yritä roikkua mukana.

Taistelu demokratiasta - Komissio romuttaa sitä again

Eduskunnan käsittelyssä on parhaillaan kaksi EU-komission tuoretta EMUn kehittämiseen liittyvää ehdotusta.

EMU on Euroopan talous- ja rahaliitto, kysymys on sen voimankäytön lisäämiseen tähtäävistä toimista.

Näihin hankkeisiin liittyy monipiirteisiä näkymiä, joita on oikeutettua epäillä, ja kysyä, mistä tässä oikein on kysymys?

Mihin tällä operaatiokeissillä pyritään? Nimellisesti EMUn tämänkertaisessa syventämisessä kyse on Unionin eri valtioiden talouksien harmonisoinnista, virittämisestä tehokkaampaan, se on unionistisesti oikeaoppisempaan iskukuntoon.

Kuka valitsee EU:n Komission puheenjohtajan ja missä olosuhteissa?

Kuka valitsee EU:n Komission puheenjohtajan ja missä olosuhteissa?

Nyt lokakuussa 2018 ei niinkään kannata spekuloida sillä, kenet valitaan ensi vuonna Euroopan Unionin Komission puheenjohtajaksi.

Eikä oikein silläkään, kuka puheenjohtajan valitsee.  Se kyllä tiedetään.

Enemmän kannattaa pohtia sitä, minkälainen on se Eurooppa ja Euroopan Unioni , joka komissionsa puheenjohtajan joskus vuoden päästä valitsee.

*

Stubbista suosikki komission puheenjohtajakisaan - Weber jäänyt lähtötelineisiin

Ensimmäiset päivät Alexander Stubbin puheenjohtajakampanjasta EU-komissioon ovat sujuneet yli odotusten. Stubb on nyt vedonlyöjien suosikki. Kuten niin monet meistä ovat oppineet kantapään kautta, vedonlyöntitoimistoilla on parhaimmat tiedot päätöstensä pohjaksi. Ne vastaavat arvioistaan omalla rahallaan.

Ruotsin kokoomus Stubbin taakse EPP:n kärkiehdokaskisassa

Alexander Stubbin kampanja komission puheenjohtajaksi on saanut lentävän lähdön. Eilen Stubbin tukijaksi ilmoittautui Ruotsin maltillinen kokoomuspuolue Moderaterna, jonka puheenjohtajan Ulf Kristerssonin mukaan Stubb on "todellinen eurooppalainen" (sann europé.) Kristersson näkee Stubbissa eurooppalaisten arvojen puolustajan.

Tulosvastuuta Euroopan unionille

Euroopan komission puheenjohtajaksi tähtäävä Alexander Stubb on saanut viime vuosina osakseen kohtuuttomastikin negatiivista huomiota asioista, jotka on koettu puheiden pyörtämiseksi tai tarkoitukselliseksi muistamattomuudeksi. Kritiikkiä saa tietysti esittää, mutta ainakin itse arvostan jämäkkyyden lisäksi myös aitoa kykyä muuttaa omia mielipiteitä ja käsityksiä uusissa tilanteissa. Se ei ole selkärangattomuutta, vaan järkeä.

Alexander Stubbia ei tule valita Euroopan komission puheenjohtajaksi

Kokoomuksen Alexander Stubb ilmoitti eilen pyrkivänsä Euroopan kansanpuolueen EPP:n kärkiehdokkaaksi ensi kevään eurovaaleihin ja sitä kautta seuraavan EU-komission puheenjohtajaksi. Stubb pyrkii siis saman puolueen kärkiehdokkaaksi, kuin komission johdosta eläköityvä puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä