Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Apartheid

Israelista ja Apartheidista

Israelin ja palestiinalaisten välinen ratkaisematon konflikti nousi jälleen Suomessakin keskusteluun israelilaisartisti Netta Barzilain voitettua Eurovision laulukilpailut. Some täyttyi pääasiallisesti Israelia kritisoivien ja itsenäistä Palestiinaa sympatiseeraavien suomalaisten tuskastuneista, vihaisista ja viimeaikaisia Israelin turvallisuusviranomaisten toimia arvostelevista postauksista. Kuulemani mukaan vastaavasti Israelia sympatiseeraavissa lähinnä kristillisissä piireissä iloittiin ”Jumalan valitun kansan” voitosta.

Israelin sotilasmiehitys ja apartheid politiikka palestiinalaisia kohtaan

Monet ihmiset ovat nähneet vuosien varrella mitä kaikkea Israel on tehnyt palestiinalaisille laittomia pidätyksiä, lasten tappamisia, kiduttamista jne. törkeitä ihmisoikeusloukkauksia niille, joille koko alue lähes kokonaan kuuluu alunperin.

Sotilasmiehitys ja apartheid politiikka on tarkoittanut koko nykyisen Israelin olemassaolon ajan sitä, että palestiinalaisilta viedään kodit, talot tuhotaan puskutraktorilla, mahdollisten palestiinalaisten yrittäjien yritystilat tuhotaan ja heidät häädetään pois.

RKP:n hallitustaival on ohi, positiivinen syrjintä jatkuu

Nimimerkki "Turhautunut hakija" nosti mielipidekirjoituksessaan Opiskelupaikka jäi taas haaveeksi – miksi lääketieteelliseen ei ole yhteishakua? (HS 5.7.2016) erään perustuslakimme vastaisen epäkohdan:

"Lisäksi ruotsin kielen taito antaa käsittämättömän valintaedun: tänä vuonna Helsingin yliopistossa suomenkielisen ja ruotsinkielisen linjan piste-ero oli lähes 30 raakapistettä."

Lapsillemme pakkoruotsi on kuin henkinen ympärileikkaus

Pakkoruotsi on lapsillemme kuin henkinen ympärileikkaus, ja on pahempaa kuin fyysinen sellainen.

Fyysisen ympärileikkauksen jälkeen nuorukainen pystyy sentään vielä varttumaan täydelliseksi henkiseksi olioksi. Pakkoruotsi sen sijaan syö uhrin korvaamatonta elinaikaa, ja osan hänen kulttuuristaan ja sielustaan.

Suvakiksi tulosta edelleen, osa 2

Matkustin Englantiin muutama vuosi ensivisiittini jälkeen uudelleen, vuonna 1970. Nyt en enää ollut ylioppilaspoika vaan luonnont. kand. Helsingin yliopistosta, pääaineena geologia ja paleontologia. Ja olin naimisissa, pikkuisen tytön isä. Olin opiskellut arkeologiaa, ja mieleni paloi päästä mukaan selvittämään ihmisen alkuperää. Muistan kirjoittaneeni British Museumiin, mistä sain ohjeet edelleen, sinne mikä oli sinä vuonna kuumaa ja suurinta varhaisen kivikauden kenttätutkimuksissa.

 

Polttoainetta antisemitismille - Israel on luokan häirikkö

Ei tarvitse yhtään ihmetellä, miksi antisemitismi nostaa päätään ympäriinsä. Jos Israel sijoitettaisiin koulumaailmaan, se olisi luokkansa häirikkö. Joka koulukiusaajana työntäisi toisten päitä vessanpönttöön ja kampittaisi pihamaalla. Nyt kun maailma on kääntänyt katseensa hieman toisaalle Israelin ja palestiinalaisten konfliktista, on Israel ajatellut varmaan ohimennen hieman harrastaa apartheidia toisten huomaamatta. Mutta kyllä kansainvälinen yhteisö onneksi näkee Netanyahun ja muiden sotarikollisten tempaukset.

Israelin parlamentin jäsen: "palestiinalaislapset ovat pikku käärmeitä"

Hän on nuori ja kaunis. Hän on valmistunut yliopistosta tietokoneinsinööriksi. Hän on myös israelilainen parlamentaristi, jonka kauniiden kasvonpiirteiden takaa paljastuu Kuoleman Enkeli.

Ayelet Shaked edustaa äärioikeistolaista Jewish Home-puoluetta Israelin parlamentissä, Knessetissä. Tarkoittaa sitä, että hän on enemmän oikealla kuin esimerkiksi itse Benjamin Netanyahu.

Ayelet Shaked siteeraa vanhaa artikkelia Facebook-sivullaan, mikä tuo mieleen natsi-ajat kansanmurhineen:

Israel tekee sitä mitä parhaiten osaa - sodanlietsontaa

Apartheid on nykypäivänä voimissaan. Sillä alalla Israel jatkaa tutuksi tulleita riidanhaasto-manöövereitään. Tänään tämä suvereeni apartheid-valtio ilmoitti, että he rakentavat 1500 uutta kotia uudisasukkailleen. Asuntoministeri Ari Uriel ei paljastanut rakennettavien talojen tarkkaa sijaintia, mutta Israelin mediatietojen mukaan ne nousevat pystyyn seitsemään eri siirtokuntaan miehitetylle Länsirannalle. 

Israel - lupa murhata

Miten voisi suojella palestiinalaisia lapsia ja teinejä Israelin puolustusvoimien, IDF:n, kuolettavilta luodeilta? Tämä kysymys nousee jälleen mieleen, kun tänään raportit kahdesta kuolleesta palestiinalaisnuorukaisesta kantautuivat maailmalle.

Mandelan vapaus

Sain kunnian olla mukana Loviisan Seurakuntien Kino Marilynissa järjestämässä Mandela – Pitkä tie vapauteen -elokuvaesityksessä ja sen jälkeisessä keskustelutilaisuudessa. Elokuva perustui vapaustaistelijan, Etelä-Afrikan presidentin ja Nobelin rauhanpalkinnon saaneen Nelson Mandelan (1918-1913) samannimiseen omaelämänkertaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä