Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvomaailma

Ajasta aikaan

Julkaisen kolumneja toistaiseksi enemmän tai vähemmän säännöllisesti US Puheenvuorossa otsikolla Ajasta aikaan. Aluksi taustoitan tätä sarjaa, ja linkit varsinaisiin kolumneihin löytyvät tämän tekstin lopussa.

 

Nyt olisi "aitovihreälle" puolueelle tilaa Suomen puoluekentässä!

 

Jos menetämme hyönteiset, kaikki romahtaa! crying

- -”Tutkijoilla ei ole varmaa selitystä sille, miksi hyönteisten määrä on laskenut niin paljon. Maanviljelysalueiden leviäminen voi olla yksi selitys, koska niillä hyönteisillä ei ole niin paljon ravintoa. Toinen selitys on altistuminen hyönteismyrkyille.

Kulutusjuhla, identiteetti ja itsetunto – mistä suomalainen on tehty*

Tänään uutinen toi odotetun viestin, mahdollisen toisinnon 1980 -luvun lopun monille vimmaiselämän velkakriisin – yksilöllisen kansalaista koskettavan velkaelämän. Luottojen otto, varsinkin korkeakorkoisten kulutusluottojen kasvu voi yllättää odotetusti tuhannet ja tuhannet – käräjöinti on lisääntynyt [1 ---

 

Peruspomotus arvottomassa arvomaailmassa

Voimme vahvasti arvioida, etä toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini suivaantui |0, kun hänen perintöprinssi Sampo Terho ei kelvannut demokraattisessa ja sääntöjen mukaisessa PS- puoluekokouksessa Jyväskylässä.

Onse niin vaikea käsittää


Obama meni Merkelin tueksi TTIP:n puolesta ja sen Obaman tuleminen höpisseen sen sopimuksen puolesta saiki kait monia ihmisiä kääntyhmään TTIP:tä vasthaan? TTIP on minusta huono asia. (Ykkösaamu tännäänki RadioYle1)

Lamassa on helpointa ottaa ensi askeleet (vahvan) kestävyyden tiellä

Tieteessä tapahtuu -lehti ei taaskaan petä. Kestävyyden käsiteistöä inventoroivassa artikkelissa päästään samalla myös poliittisten illuusioiden ytimeen: todellista, vahvaa kestävyyttä ei ole ilman kulutuksen vähentämistä. Tai ei ainakaan ilman luonnonvarojen käyttöön liittyvän kulutuksen vähentämistä.

Meän tavalisten kodit!

Niin moni vanha omakotitalo
on osottautunu arvottomaksi
jo ennenki.
Se täytti tehtävänsä kuitenki
ja komeasti.
Joka talo on jonku koti
joka talolla on oma toiveikas tarina.
Isät rakensi perheelleen kodin
ja sitte läpit lähti
kaupunkkiin
tehtaalle töihin
tai Ruottiin.
Voi net syrjäseutujen harmaat talot
peräkylien rintamiestilojen pikkumökit
järvikylien asutustilojen mummonmökit
lauat ikkunoitten päällä
katot jo kallelhaan
navetan ovet rempallaan
kotipihlaja nurin
ja kuloheinikot ympärillä,

Häpeällä hallitsemisesta arvokkaaseen ihmisyyteen

Kukaan ei häpeä toisille aiheuttamaansa työttömyyttä. Jokainen yrittää saada työttömät häpeämään - ihan siksi, että ihmisen on mahdoton antaa anteeksi sille, jota kohtelee väärin. Häpeällä kasvatus, hallitseminen ja johtaminen maantapana saisi jo väistyä. Raipat selkään sellaisille -ohje pois oikeiden ihmisten eli nuorten, työllisten ja päättäjien kalupakista! 

Väkevää EU-varjoista Itsenäisyyspäivää!

Tänä päivänä 6. joulukuuta presidentti Urho Kaleva Kekkosen aikana juhlittiin aitoa itsenäisyyttämme, jonka olivat pelastaneet veteraanimme kahdessa sodassa – jälkimmäisessä Saksan kolmannen valtakunnan avustuksella. Nyt emme enää juhli täyttä itsenäisyyttä – olemme lukittuneet toistaiseksi EU-Brysselin säädöksiin ja osittaisvalvontaan.

  

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä