Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Eurotukipaketit

Mitä miljardilla saa?

Oletko koskaan miettinyt tarkasti pohtien, jotta montako jäätelötötteröä saisit miljardilla eurolla ostoskeskuksen etupihalla olevasta jäätelökioskista? Loogisesti päättelevä ihminen ymmärtää miljardin euron olevan niin käsittämättömän suuri määrä rahaa, että se on parempi pilkkoa pienemmiksi paloiksi.

Kolme pitkää vuotta yhtä ja samaa

Otsikolla viittaan mitä 9.7.2012 kirjoitin internetin ihmeelliseen maailmaan. Onko mikään muttunut, no ei. Paitsi Katainen on  kadonnut. Silloin sanoin näin:

--------

Eräät puolueet huijaavat äänestäjiä? Kyllä kansa näkee!

 

Kirjoitin eilen faktaa siitä, miten toukokuussa 2010 eduskunta Vanhasen hallituksen esityksestä avasi eurotukipiikin Kreikka-lainalla.  Puolueiden kannat eurotukipaketteihin ovat vaihtuneet kevyesti sen mukaan, onko liituraita itsellä vai muilla.

 

Yle on tehnyt erinomaisen selvityksen Kepun, demarien, Vasemmistoliiton ja KD:n takinkäännöksistä. Kiitos, Yle!  Tässä koko juttu.

 

Uutiset
Politiikka

Politiikka 4.2.2015 klo 6:14 | päivitetty 4.2.2015 klo 7:24

Ps:lla erinomainen vaihtoehto eurotukipolitiikalle Suomen eduksi

 

Toukokuussa 2010 pääministeri Matti Vanhasen hallitus ehdotti eduskunnalle, että Suomi antaa Kreikalle 1,6 mrd euron suoran lainan. Kreikka oli ajautunut kriisiin. EU:n säädökset kielsivät unionia tai Euroopan keskuspankkia lainaamasta varoja jäsenmaalle. Kiellot kierrettiin niin, että jokainen euromaa teki oman erillisen päätöksen myöntää Kreikalle laina. Kunkin maan lainaosuus oli sama kuin sen osuus oli EKP:n peruspääomasta. Suomen osuus on noin 1,8%. Kreikka sai tätä kierrettyä lainaa yhteensä 110 mrd euroa. Mitään vakuuksia Vanhanen ei pyytänyt eikä saanut.

Tukipakettien anteeksianto ei ole hyväksyttävää

Suomalainen vihervasemmisto vaikuttaisi vastoin suuren yleisön tuntemia vaihdantatalouden periaatteita kannattavan euroalueen kriisimaille annettujen tukipakettien lainaehtojen muuttamista jälkikäteen, ruotsalaisen kansanpuolueen antaessa tulitukea. Asia käy ilmi MTV3:n suorittamassa vaalikonetarkastelussa (Kymmenen ja Seitsemän uutiset tänään 6.5.-14).

EU:sta demokraattisempi, ei liittovaltiota eikä tukipaketteja

Perussuomalaisten eurovaaliohjelma julkistettiin vastikään. Sen neljä pääperiaatetta ovat: 1) ei liittovaltiolle, kyllä jäsenmaiden itsemääräämisoikeudelle 2) ei tukipakettipolitiikalle 3) talousyhteistyötä kehitettävä 4) demokraattisuutta vahvistettava. Mielestämme nämä periaatteet ovat eri jäsenmaiden edun mukaisia, ja ne palvelevat myös Suomen kansallisia etuja.

Kreikan kautta valuu vielä miljardeja Saksaan

Euroryhmän puheenjohtaja kertoo, että Kreikka tarvitsee ja saa uuden tukipaketin. 

Vasta 240 mrd euroa on tuettu. Nyt 20 mrd euroa lisää.

Uusi paketti ei varmuudella ole viimeinen.

Ja muistakaamme vanhan kansan sananlasku:  Ei kannettu vesi kaivossa pysy.

Niin ei pysy meidän Ateenaan lähettämämme miljarditkaan. Salamannopeasti ne vilahtavat saksalaisten yksityisten pankkien omistajien voittoihin.

Peli jatkuu.

Se päättyy vasta, kun romahdus tulee.

Tai voimmehan me sen lopettaa omalta osaltamme, jos niin tahdomme.

Kreikkalais-suomalainen nuorallatanssi

Kreikka on tiellä, jossa me olimme 1993, kun valuuttamme olivat lopussa ja Maailmanpankin holhous oli jo oven takana. Eläkkeelle siirtynyt kaikkien leikkaajien isä Raimo Sailas 1] paljasti pienessä piirissä tiedetyn ahdinkomme HS/Kuukausiliitteessä – kesäkuu 2013/ Unto Hämäläinen. Tuolloin oli onnemme, että Saksassa oli ystäviä – saksalainen pankki pelasti meidät; kuten Saksa on valtiona pelastanut Suomen jo 1944, 1940 ja 1918.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä