Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Globaalitalous

Maailman talouden keskipiste saapuu Kiinaan 2020

Maailman talouden keskipiste saapuu Kiinaan 2020

  • oletko valmis?

Konsulttiyhtiön laskelmien mukaan maapallon taloudellinen keskipiste matkaa Siperian halki kohti Kiinaa 140 kilometriä vuodessa.

Tuhat vuotta sitten, vuonna 1000 jKr, tämä näkymätön, mutta voimakas globaali keskus sijaitsi  Himalajalla, kahden voimakeskuksen Mesopotamian ja Kiinan välillä.  Sieltä se lähti hitaan vaelluksen kohti – Suomea!

Globaalitalouden ahneus, nuoriso ja kuinka koukutetaan.

Suomea ollaan alasajamassa hurjaa tahtia, sen osoittaa jo velanotto, joka kostautuu kun korot lähtevät nousemaan. Olenkin moneen otteeseen tuumannut, että tämän kaiken takana on isot voimat, eli Soros&kumpp.Valtiot halutaan velkaannuttaa ja mikä olisi helpompi tapa, kun saattaa tuon asukkaat kovan velkataakan alle. Velkaa myönnetään pienellä korolla ja kun ollaan saavutettu tietty piste, ryhdytään lypsylle ja tuotot ottamaan taskuun. Tämä on vain osa tätä ylikansallista mekanismia ja toinen osa on nämä helpolla tarjottavat pikavipit.

Sellaisessa yhteiskunnassa yksittäinen kansa on etninen vähemmistö

Nationalismi herää ensimmäisenä jonkun ihmisjoukon omaksumassa aatemaailmassa ja sivistyksessä, sen kirjallisuudessa ja runoudessa, lauluissa, legendoissa ja myyteissä. Vähän myöhemmin muodostuu taistelunhaluinen etujoukko, jolla on poliittisia tavoitteita päämääränään saada ihmismassojen kannatus kansalliselle ohjelmalleen. Kiihkeimmin tätä ohjelmaa ajavat kutsuvat itseään nationalisteiksi. Viimeisenä kansallisuusaate herää toisten ihmisten töitä raatavassa yhteiskuntaluokassa.

Miksi vastustaa veroparatiiseja, suurpääomia ja rikkainta prosenttia?

Ihan perusjuttuja. Rahavirtaa kuuluu verottaa siitä maasta, mistä tuotto on peräisin. Kotimaassa tienattuja rahoja ei ole oikein viedä piiloon verottajalta ulkomaille vain siksi, etteivät muut hyötyisi eliitin menestyksestä. Nämä ajatukset saattavat tuntua kovin lennokkailta ja idealistisilta, koska meillä ei pienessä Suomessa ole valtaa mammonapaon estämiseksi ja maailman muuttamiseksi. Asialle on kuitenkin tehtävä jotain.

BruttoKansanTappio

Suomen uuden hallituksen on määrä palauttaa Suomi takaisin kasvu-uralle. Ehdotetut keinot eivät vastaa tavoitteita.

 

Hallitusta muodosteleva keskustapuolueen puheenjohtaja Juha Sipilä esitti taannoin muille eduskuntapuolueille 15 kysymystä. Sipilä haluaa tietää, miten puolueet suhtautuvat keskeisiin kysymyksiin. http://yle.fi/uutiset/tassa_ovat_sipilan_15_kysymysta_eduskuntaryhmille/7960159

Mistä vaaleissa vaietaan, osa 2

Katsaus vaalien vaiettuihin aiheisiin ja näkökulmiin jatkuu. Vaikka jostain asiasta puhuttaisiinkin paljon, kysymykset voivat olla ladattuja ja keskustelu kehystettyä tavalla, joka tosiasiassa sulkee olennaiset kysymykset pois. Tässä toisessa osassa käyn läpi vielä kolme keskeistä aihetta (5-7), joista on puhuttu pääosin yksipuolisesti, vain vähän tai ei juuri lainkaan.

Islanti kieltämässä yksityisen rahanluonnin

Islanti on aikeissa kieltää yksityisen rahanluonnin estääkseen vastaisuudessa taloutta epävakauttavat Boom and Bust -syklit. Boom and Bust -syklissä talous laajenee yksityisten pankkien holtittoman luotonlaajennuksen takia synnyttäen kuplia, jotka räjähtäessään sotkevat koko talouden ja synnyttävät lamoja.

Ollaanko Yhdysvaltoja eristämässä? (AIIB)

Kiinan johtama Aasian kehityspankin (AIIB) perustaminen on vetänyt mukaan useita länsimaita, jotka on totuttu mieltämään Yhdysvaltain liittolaisina. AIIB:in (Asian Infrastructure Investment Bank) on määrä toimia alueellisen kehittämisen rahoittajana Aasiassa, ja se nähdään kilpailijana Yhdysvalloista käsin toimiville instituutioille kuten Maailmanpankille (WB, World Bank) ja sen kehitysrahastoille.

 

Tuleeko pankkiunionille kohta käyttöä? Deutsche Bank valtava riski (FED)

Yhdysvaltain keskuspankki FED testasi 31 pankkia stressitestein.

28 meni läpi, 2 ei.

"Epäonnistuneet" pankit ovat Saksan Deutsche Bank ja Espanjan Banco Santander SA. Santander epäonnistui viime vuonnakin stressitestissä.

Euroopan keskuspankki EKP stressitestasi lokakuussa 2014 samat pankit. Silloin Deutsche läpäisi. Kaiken piti olla hyvin Euroopassa.

No, EKP:n stressitesteillä ei ole merkitystä. Pankkituen tarpeessa olevat pankit ovat tähänkin asti läpäisseet EKP:n stressitestit, joihin ei tosiaan kannata uskoaan laittaa.

Ay-liikkeen rapautuminen ja tuloerojen kasvu kytköksissä (IMF)

Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tutkijat Florence Jaumotte ja Caroline Osorine Buitron tarkastelevat asymmetrisen tulonjaon ja ammattiyhdistysliikkeen heikkenemisen korrelaatioita artikkelissa "Power from the People".

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä