Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituspohja

Seuraava hallituspohja?

Yle julkaisi kesäkuun puoluekannatus mittauksen https://yle.fi/uutiset/3-10287615 . Kovin suuria yllätyksiä se ei sisällä. Kannatusprosentit eivät nekään kerro, vaalijärjestelmästämme johtuen, millaisen eduskunnan noilla tuloksilla tarkkaan ottaen saisi.  Mutta sen verran voi veikata, että seuraava hallitus muodostuu kahden suuren ja yhden keskisuuren varaan. Tilkkeitäkin saatetaan tarvita.

PETTIKÖ PERSU ÄÄNESTÄJÄNSÄ

PETTIKÖ PERSU ÄÄNESTÄJÄNSÄ

 

Puoluekokouksen tulos aluksi vihastutti valtaosaa PS:n äänestäjistä. Selvisi ettei PS puolueella valitun johdon alla ole asiaa jatkaa hallituksessa. Jotkut iloitsivat. Toiset olivat syvän pettyneitä. Syyllisiä sekä erilaisia oletettuja tai todellisuusperäisiä motiiveja alettiin rakennella, kaivaa esiin, sekä osoitella vastuuhenkilöitä syyllisiksi.

 

Väyrysen valitusvirsi

Paavo Väyrynen kirjoittaa tänään blogissaan olevansa pettynyt Juha sipilän valitsemiin hallitusneuvottelijapuolueisiin. Hänen mukaansa paras vaihtoehto Keskustalle olisi ollut lähteä neuvottelemaan perussuomalaisten ja SDP:n kanssa. Toiseksi paras olisi ollut koota yhteen eduskunnan keskustavoimat, eli Keskusta, perussuomalaiset, RKP ja KD. Tällä pohjalla olisi eduskunnassa minimaalinen enemmistö, vain 102 paikkaa.

Yhteiskuntapoliittisia eväitä tulevalle hallitukselle

Tuleva hallituspohja alkaa näyttää selvältä ja samalla tiedämme joitain keskeisiä poliittisia linjauksia, jotka todennäköisesti tulevat muodostamaan lähtökohdan hallitustyöskentelylle. Hyvinvointipolitiikan näkökulmasta keskeisin linjaus koskee julkisen sektorin kokoa. Näyttää siltä, että tuleva hallitus tulee asteittain pienentämään julkisen sektorin kokoa eli tulevaisuudessa meillä on vähemmän varoja hyvinvointipoliittisten tehtävien hoitamista varten.

Onnea Suomalainen kansanvalta, onnea PS!

Tänään se sitten tapahtui, se mitä Perussuomalaisten yli puoli miljoonaa äänestäjää ovat odottaneet jo neljä vuotta. Nyt hallitusvastuu kutsuu Soinia, J. Niinistöä, Terhoa ja Hanna Mäntylää.

Tästä heti, vilpittömästi onnittelut puolueelle! Onnittelut myös heidän äänestäjilleen, joita tosiaan löytyy kaikkialta laajalta, taajalta suomineidon varren mitalta.

Meillä on hallituspohja

Hallitustunnustelija Juha Sipilä ilmoitti hetki sitten, että kutsuu varsinaisiin hallitusneuvotteluihin puolueemme keskustan lisäksi perussuomalaiset ja kokoomuksen. Ratkaisu on historiallinen. Pienpuolueet jäävät kaikki oppositioon ja maalle on tarkoitus muodostaa vahva, toimintakykyinen hallitus näiden kolmen puolueen näkemyksiä yhteensovittamalla. Pidän ratkaisua täysin oikeana ja uskon, että tällä pohjalla on parhaat mahdollisuudet tehdä koko kansakuntaa hyödyttävää politiikkaa.

Tuleva hallituspohjakisa

Nyt veikataan uutta hallituspohjaa, eli mitkä puolueet muodostavat tulevan hallituspohjan? Oikea vaihtoehto on helppo arvata, vai onko? Nyt pidetään lähes varmana, että kolme puoluetta riittää, mutta riittääkö sittenkään?

Hallituspohjaveikkauksen säännöt:

Veikkaa hallituspohja ja arvioi päivämäärä jolloin homma on paketissa, eli kun Säätytalon neuvottelut päättyvät sopimukseen uudesta hallituksesta ja uusi hallitus nimitetään.

 

Tuloksen oikein vastanneet julkaistaan sitten voittajina ja kunnia ja maine ovat palkintona.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä