Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotihoidon tuki

Kotihoito ja hoitopaikat ovat yhtä tärkeitä

Juhana Vartiainen sanoi Twitter-tilillään, että Suomessa on priorisoitu väärin ja että päivähoito on aliresursoitua suhteessa kotihoitoon. Varhaislapsuus on elintärkeää loppuelämälle.

Niin se onkin. Koska meillä on lapsia enemmänkin, kokemusta karttui. Se on tietenkin vain pieni yksittäiskokemus. Näitä on kaikilla. Sitten niistä puhellaan ja syntyy mielipiteitä. Nykytavan mukaan mielipiteet ovat kiihkeitä, ja niissä näkyy usein poliittinen väri; se miten maailman pitäisi maata.

Demarinuoret kurvaavat kokoomuksen tontille - Kotihoidon tuesta päästävä eroon

Demarinuoret vaativat kovaan ääneen kotihoidon tuen lakkauttamista. Nuorten mukaan tuki aiheuttaa merkittäviä tasa-arvo ongelmia. Nykymuotoisen kotihoidon tuen käyttäjistä 97 % on naisia, ja se houkuttelee heidän mukaan erityisesti pienituloisia naisia jäämään kotiin ja työmarkkinoiden ulkopuolelle. Demarinuorten mukaan yhteiskunta ei voi ylläpitää sellaista järjestelmää, joka heikentää naisten asemaa työmarkkinoilal ja aiheuttaa merkittäviä tasa-arvo-ongelmia.

Suomi ei nouse ilman äitejä

On vakava tosiasia, että alle kolmivuotiaiden lasten äitien työllisyysaste on viime vuosina laskenut jyrkemmin kuin äitien työllisyysaste keskimäärin. Pienten lasten äitien muita Pohjoismaita alhaisempi työllisyysaste on asia, johon Suomella ei ole varaa. Työelämässä tarvitaan naiset ja miehet sekä vanhemmuudessa isät ja äidit.

Naistenpäivä meni, poistetaan kotihoidontuki?

Nyt ne norjalaisetkin sanovat sen. Alle kolmivuotiaiden lasten äideillä on Suomessa Pohjoismaiden alin työllisyysaste. Eikä tämäkään riitä, vaan he väittävät, että tämä on tärkeä tekijä siinä, että suomalainen nainen ei etene johtotehtäviin. Luoko kotihoidontukijärjestelmä sen kuulun lasikaton uralle? Pitäisikö järjestelmää muuttaa, jopa poistaa koko kotihoidontuki kuten norjalaiset sanovat?

Vaihtoehto päivähoito-oikeuden rajaamiselle?

Tulevan hallituksen suurimpia haasteita on löytää mittavat säästöt heikentämättä palveluita. Yksi harkittavista säästökohteista on ollut subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminen niiden lasten kohdalla, joiden sisaruksia hoidetaan kotona. Uudenmaan alueella tilanne koskee tuhansia lapsia ja kyse on siten merkittävistä summista. Kunnallisen päivähoidon lapsikohtaiset kustannukset kunnalle ovat noin 830€/kk.

Stoppi lastenhoitopäsmäröinnille: kotihoidontuen jakaminen on perheen asia

Perheet tarvitset valinnanvapautta työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseksi ja arjen turvaa eivätkä päsmäröintiä hoitovastuun jakamisessa. Isänä, aviomiehenä ja lakimiehenä pidän kotihoidontukeen puuttumista virheenä.

Huonot valmistelut ja väärät päätökset pitää ajoissa torjua..

Mikään puolue tuskin haluaa olla mukana huonosti valmistelluissa päätöksissä ja kuitenkin tavallisesta lehtiä lukevasta kansalaisesta tuntuu, ettei oikein vasen käsi aina  oikein tiedä mitä oikea tekee. "Nukkuvia" päättäjiä  on liikaa. Kaikkeen ei ehdi millään tutustua, sanovat monet kansanedustajat.. Pitänee paikkansa, mutta mitättömiä "kalajuttuja"ja vastaavia,   ei tarvitsekaan tuoda eduskunnan huoliksi.

Lasten päivähoitoon ohjaamisen vimmassa kaikuja totalitarismista

Nuorille perheille on taattava valinnanvapaus taaperoiden hoitamisessa. Tutkimusten mukaan äidin hoiva ja kiintymyssuhde lapseen ovat tärkeimpiä lapselle ensimmäisinä kuukausina ja vuosina. Perhe, koti ja läheiset ovat lapsen kasvatuksessa ensisijaisia. Lapsen etu on asetettava etusijalle. Onneksi myös isät ovat vuosien saatossa lisänneet panostaan lasten hoivassa ja yhteiskunnassa on tapahtunut asennemuutosta aidosti tasa-arvoisemman lapsenkasvatuksen suuntaan.

Haluaako Keskusta pitää äidit kotona?

Keskusta lämmitteli tänään uudelleen kiistaa kotihoidontuen muuttamisesta. Nykyinen hallitus on päättänyt jakaa kotihoidontuen puoliksi vanhempien kesken. Jatkossa molemmat vanhemmat saavat käytettäväkseen puolitoista vuotta kotihoidontukea.

Näpit irti lapsiperheistä Katainen!

Jälleen kerran yhteiskunta kertoo perheille, mikä on oikea tapa järjestää lasten hoito. EK ja Katainen haluavat kotona laiskottelevat naiset töihin. Koti-isiä he eivät ole kertaakaan tähän patistaneet, eivätkä ole pitäneet isien pitkiä poissaoloja työelämästä ongelmallisina. Syytetään äitiä.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä