Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuntarakenneuudistus

Piiloteltu kuntarakenneuudistus

 

Helsingin Sanomat 2.1.2015 pääkirjoittaa, että tämä itsehallintoalueiden muodostaminen muuttaa kuntien asemaa perusteellisesti. Miksi julkisessa keskustelussa ei kiinnitetä huomiota siihen, että tämä itsehallintoalueiden muodostaminen on tosiasiassa historiallisen suuri kuntarakenneuudistus. Asiaa piilotellaan.

Edes Henna Virkkusen aikaiset karttaharjoitukset eivät menneet ihan näin pitkälle. Pian meillä on 18 kuntaa ja ministeri Stubbin mainostaman "evoluutiolausekkeen" perustalta voidaan jatkossa vieläkin vähentää.

Fanaattiset uudistajat ry

Kun otamme kaikki uudistajien opit käytöön, tekee Suomi sellaisen kehitysloikan, jota maailmassa ei ole koskaan nähty. Kyllä siinä on veli amerikkalainen ihmeissään, kun Suomesta tulee internetin suurvalta. Veli ruotsalainen on ällistynyt kuinka meidän sote ratkaisumme pistää kyykkyyn kaiken sen, mitä muissa pohjoismaissa on tähän saakka saatu aikaiseksi. Ja kuinka ihmeissään kiinalaiset olevatkaan, kun cleantechimme menee ja hoitaa koko Aasian jäteongelman. Puhumattakaan siitä, miten uudistamme kertaheitolla perinteisen demokratian.

Suoraa puhetta kuntauudistuksesta

 

http://youtu.be/m9iIUCN0vKQ

Uutta SOTE -esitystä odotellessa voi katsoa Suomi Areenan aivan erinomaisen paneelikeskustelun kuntarakenneuudistuksesta.

Niille, jotka eivät ehdi katsoa, voin kiteyttää muutaman uskomattoman suoran, rehellisen mutta ehkä katkerankin kommentin paneelin keskustelijoilta:

Eduskuntavaalit kaiken muuttaa voi

Seuraaviin eduskuntavaaleihin on aikaa vähän yli vuosi. Tulevat vaalit ovat merkityksekkäämmät kuin pitkään aikaan.  On isoja kysymyksiä, joihin tulevista vaaleista odotetaan vastauksia.

EN:n paikallisen itsehallinnon peruskirja

Euroopan Neuvoston tasolla on solmittu paikallisen itsehallinnon peruskirja, jota Suomenkin kuuluu noudattaa. Peruskirja on ilmeisesti jäänyt aika vähälle huomiolle hallituksen suunnitellessa kuntarakenneuudistusta. Alla muutamia sopimuksen artikloita , joitten soveltamista meneillään olevaa uudistukseen jokainen voi pohdiskella.

 

4 artikla Paikallisen itsehallinnon laajuus:

Muuramen ja Jyväskylän pakkoliitosta vastaan

Yksi kotimaakuntani kuumimmista puheenaiheista on ollut jo pidemmän aikaa synnyinkuntani Muuramen ja nykyisen kotikaupunkini Jyväskylän pakkoliitosasia, jota muuramelaiset ymmärrettävästi vastustavat. Ymmärrettävästi siksi, että Muurame tulee erinomaisesti toimeen omillaan - toisin sanoen nykytilassaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä