Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Nelson Mandela

Freedom Day 27.4. 2014 - 20 vuotta demokratiaa

Maailmassa on paikkoja, joissa historia tuntuu roikkuvan raskaana kaiken yllä. Kaupunkeja kuten Rooma tai Istanbul, jossa sitä on vain niin paljon, että sitä on pakkautunut kinoksiksi kaikkialle kuin lumi Helsingin kaduilla. Sitten on paikkoja, joissa sitä ei ensisilmäyksellä ole niin helppo havaita. Paikkoja joissa, syystä tai toisesta, kaikki vain muuttui tai jotain lähti peruuttamattomasti liikkeelle. Etelä-Afrikassa tällainen paikka on Orlando Westin township Sowetossa Johannesburgin ulkopuolella.

Put on your shirt Mr. Putin

I have over the past weeks exchanged views almost daily with friends across the world regarding the situation in Ukraine, and have followed closely different news outlets and social media, to the extent the reporting has been in a language I know.

In doing so I've noticed a major divide in facts and information relied on by different people when forming their opinion. Some say we are indeed witnessing an ongoing “propaganda war”.

Räsäsen ja Saarelan vuosi 2013

Päättyneen vuoden teemaksi kohoaa mielenilmaisu ja kansalaistottelemattomuus meillä ja maailmalla.

Vuonna 2013 teknikko Edward Snowden paljasti tunnontuskissaan jenkkien massiivisen vakoilukoneiston. Päivi Räsänen totesi kesällä, että moraali menee joskus lain edelle. Moskovan MM-kisoissa kohistiin sateenkaarikynsistä. Otsikoissa pyörivät kansannousujen areenat Taksim, Tahrir ja Maidan. Sini Saarela joukkoineen kipusi venäläiselle öljylautalle ja julkisuuteen.

Nelson Mandela suomalaisen politiikan oppituntina

Eilen 10.12. televisioitiin ympäri maailmaa Etelä-Afrikan entisen presidentin Nelson Mandelan muistotilaisuus. Suomesta Mandelan merkittävää elämäntyötä olivat kunnioittamassa presidentti Niinistö ja presidentti, nobelisti M. Ahtisaari. Paikalla oli valtionjohtajia yli sadasta maasta. Mandelan kunniaksi pidettiin hienoja puheita vapaudesta, rauhasta, taistelusta sortoa vastaan ja katkeruuden voittamisesta.

Suomi tarvitsee Nelson Mandelaa, ei piehtaroimista anteeksiannossa

Itsenäisyyspäivän mielenosoitusta tärkeämpää on seuraava: Vallanpitäjät katsovat, että he saavat yhä kovemmin rikkoa alamaisten ihmisoikeuksia. Johtajat ovat vieraantuneet todellisuudesta. Moraalittomat vallanpitäjät eriarvoistavat tieten tahtoen, ja yhtä moraalittomia on heidän toimiinsa reagoimaton liehakko ja jokamies. Lapset ja nuoretkin kasvatetaan ahneuteen, itsekkyyteen ja rahan-, ei rauhanliikkeeseen. Joka ei huomaa, mitä ympärillä tapahtuu, voisi katsoa yhteiskuntaa vähän tarkemmin ja huomata siitä uusia asioita. Paluun 30-luvulle.

Bob, Morgan ja heimo-hulaväki - rasismista Hommaforumilla

Hommaforumilla on ollut kiireistä. On pitänyt viime viikkoina hartiavoimin todistella, ettei rasismia ole olemassakaan, tai jos onkin, sen uhrina on ennen kaikkea valkoiset kokolihaa syövät heteromiehet. Ja vielä, jos olisikin niin, että joku muu kuin eurooppalaista alkuperää oleva ihminen joskus olisi joutunut rasististen asenteiden tai tekojen kohteeksi, mitä ei varmastikaan todistettavasti ole koskaan tapahtunut, siitä ei ainakaan pitäisi puhua.

Mandela: unohdettu "Voittamaton"?

Loppukesästä 2009 säpsähdin lukiessani lehdestä otsikon: ”Nelson Mandelan hautajaisia järjestellään”. Säikähdys oli turha. Nelson Mandela ei suinkaan ollut kuollut, mutta televisioyhtiöt ilmeisesti havittelivat yksinoikeuksia Mandelan hautajaiskuvien välittämiseen ja olivat siksi hyvissä ajoin liikkeellä.

Etelästä pohjoiseen

Itsenäisyyspäivänä heräsimme uutiseen, että iäkäs merkkihenkilö poistui Etelä-Afrikassa. Monista syistä tuo vanhus nimeltään Nelson Mandela ei kuole, vaan elää ikuisesti myös tulevaisuudessa.

Mandela eli eläkkeensä arvokkaasti ja hän kuoli arvokkaasti kotona perheensä ja ystäviensä ympäröimänä. Monissa maissa, joissa vanhuksia hoidetaan kotona koska eläkettä ei ole, kuolema tulee kotiin noutamaan.

Huuto vapaudelle

Suomen itsenäisyyspäivän juhlintaa on tänä vuonna sävyttänyt voimakkaasti Etelä-Afrikasta viime yönä kantautunut tieto maan kansalaisoikeustaistelijan ja presidentin Nelson Mandelan (1918-2013) kuolemasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä