Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Nuoruus

Sote asiat maakuntavaaleissa Pirkanmaan alueella

Sosiaali-ja terveyspoliittisia asioita ainakin Tampereella ja Tampereen ympärillä olevissa kunnissa paljon ja minusta se on hyvä kun kaikki jotka ovat kertoneet miettivänsä sote asioita ovat olleet minua nuorempia. Nuorena helposti aletaan miettimään liikkumista autolla tai mopolla, ja siksi minusta on hyvä ollut kuulla että sote asioitakin moni on miettinyt. Minä pidän sosiaali-ja terveyspolitiikan miettimisestä ja siitä keskustelemisesta muiden kanssa. Maakuntavaalit ovat lisänneet niistä asioista puhumista ja se on hyvä.

The young ones

Minunlaisista on tapana sanoa, että olette pudonneet kelkasta. Niin se varmasti on, koska paljon on sellaista, jota en ymmärrä. En edes toivo ymmärtäväni.

Alle 15 vuotiaita lapsia ei voi rangaista tekivätpä mitä tahansa – ja monet tekevätkin, mutta onko tällainen ihminen todella enää lapsi? Nykyajan lapsi aloittaa sossun kustantamalla kännykällä surffailemisen 6-vuotiaana, 8-vuotiaana hän haistattelee vittuja vanhemmilleen, 10-vuotiaana juo kaljaa puiston penkillä ja 12-vuotiaana opettelee seksin alkeita.

24-vuotiaana kuntavaali ehdokkaaksi

Olen nyt vaikuttamassa Pirkanmaan Keskustanuorten johtokunnassa ja Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunnassa pelkän aktiiviuden lisäksi sekä tänä vuonna tulee Keskustaan ja Pirkanmaan Keskustanuoriin liittymisestä jo 5 vuotta. Miksen lähtisi ehdolle kun tietoa ja taitoa on kertynyt vuosien mittaan jo suhteellisen paljon?

Elämän pyhä kolmijako – miten Sinä asemoidut?

Yhteiskunta, eduskunta ja kansalaiset, demokratian alimpana kastina, miettivät kuumeisesti |* kuinka käy tämän elämän kolmijaon keskinäisille suhteille – ideaalisesti ottaen niiden tulisi olla toistaan tukien tasapainossa --- 

 

... Elämä jakaantuu kolmeen osaan –

A] Lapsuus ja nuoruus, jolloin opitaan leikkimään - yhdessä, lukemaan, kirjoittamaan ja googlettamaan sekä ymmärtämään yhteiskunnan säännöt ja lopulta tekemään työtä, kesto noin 23 – 24 ikävuoteen asti.  

Nuoret syrjäytymisvaarassa

Alle 25-vuotiaat nuoret ovat syrjäytymisvaarassa jos heillä ei ole minkäänlaisia verkostoja. Jos ei ole koskaan saanut positiivista palautetta kun sitä olisi tarvinnut,ystäviä ujon luonteensa vuoksi ja työpaikkaa valmistumisensa jälkeen nuori syrjäytyy.

Nuorisotakuu auttaa oppisopimuskoulutukseen ja sitä kautta työelämään pääsyssä. Jos valmistuu nuorisotakuun avulla se myös nopeuttaa valmistumisessa. Koulutuksen ja työn lisäksi jokainen tarvitsee muitakin ihmissuhteita kuin perheen ja muun suvun: ystäviä ja kavereita. Sosiaalisetkin taidot opitaan.

Keskustanuoret Pirkanmaalla ja minä

Tämä ei ole mainos vaan minun tarinani siitä miten ja miksi juuri poliittinen harrastus. Mennessäni ensimmäistä kertaa Pirkanmaan keskustanuorten liittotoimistolle. Oli uusien ilta jossa jokainen esittäytyi, tutustuimme toisiimme,puhuimme kuntavaaleista ja mietimme silloisen toiminnanjohtajan kanssa tämän päivän politiikka;mihin vaikuttaisin jos voisin.

Lasten ja nuorten masennusriskistä ja hoidosta

Hyvän itsetunnon perusta luodaan jo varhain. Perheisiin ja ongelmien ennaltaehkäisyyn panostamisen lisäksi mahdolliset riskit masennuksen kehittymiseen nuorilla olisi tärkeää tunnistaa, jotta masennusta ja sen aiheuttamia kustannuksia yhteiskunnalle voitaisiin ehkäistä. Sairastumisriskissä elävien nuorten tilanne on tärkeää tunnistaa ja nuorten parissa työskenteleviä masennuksen tunnistamiseen kouluttaa sekä vanhempia asianmukaisesti valistaa.

Moni nuori kuin iäkäskin - jäänyt unohduksiin!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Jyrki Kataisen (Kok.) Uudenvuodenpuheista jäi paljolti suuria kysymysmerkkejä

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä