Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittinen eliitti

"Jeesuksen joukkoraiskaus" – näytelmä jota ei koskaan ollut

Kroatialaisessa näytelmässä Jeesuksen raiskaamaksi joutunut musliminainen vetää kansallislipun sukuelimistään. Paikallinen roomalaiskatolinen kirkko on toiminut odotetulla tavalla eli paheksunut. Eikä maan hallituskaan kai oikein tykännyt.

Suomessa valtiokirkko – jota ei saa sanoa valtiokirkoksi vaan jota pitää kutsua kansankirkoksi – olisi todennäköisesti ollut mukana sponsoroimassa vastaavanlaista teatteria. No, olisi ainakin luovuttanut kirkkosaleja esityksen käyttöön.

Unohdetun kansan esiinmarssi

Yhdysvaltojen presidentinvaalit ovat ohitse. Kansa on puhunut, vaalitulos on vahvistettu ja uutta hallintoa muodostetaan. Vaalituloksesta ei ole valitusoikeutta, mutta sen analysoinnille on sijansa.

Vaalikampanjoinnin aikana merkille pantavaa oli valtamedian yksipuolinen ja vahvasti asenteellinen julkaisupolitiikka niin siellä kuin täälläkin. Erityisesti Suomessa maan päälehdet pitävät vaaleja hämmästyttävästi esillä sivukaupalla olevin vaalikoostein. Toiminta vaikutti lukijasta lähinnä pakonomaiselta.

Poliittinen rälssi ja Suomen kohtalo

Jo kyllästymiseen asti ollaan poliittisessa keskustelussa tuskasteltu Suomen julkisen talouden vajetta ja kilpailukykymme ongelmia. Jokaiselle asiaa edes vähän ymmärtävälle on käynyt selväksi, että rakenteelliset ongelmamme pohjautuvat työmarkkinoidemme kipukohtiin: ne eivät jousta tarpeeksi johtuen keskitetystä sopimismallistamme. Julkisen talouden rahoituspohjan heikkeneminen on seurausta yksityisen sektorin kilpailukyvyn heikkenemisestä suhteessa kilpailijamaihimme, johtuen edellä mainitusta.

 

Perussuomalaiset r.p. – kapinasta kansankusettajaksi?

Timo Soinin ja perussuomalaisten suuri ”visio” päästä valtaan on toteutunut. 

Viimeisten kuukausien tapahtumia seuraamalla kaikki se, mitä puolueen puheenjohtajasta ja isästä, Timo Soinista, on matkan varrella minulle kerrottu tuntuu olevan kuin alleviivattua – älykäs ja laskelmoiva pelimies, joka tekee koko ajan harkittuja siirtoja puoluettaan kasvattaakseen. Mies, jolle kovatkaan konstit päämääriensä toteuttamiseksi eivät ole olleet poissuljettuja.

Paha ja väärinymmärretty populismi

Näennäiseen monipuoluejärjestelmäämme kuuluu merkillinen käsitys, jonka mukaan mahdollisimman suuren kansansuosion tavoitteleminen esim. vaaliteemojen avulla on populismia, joka ei ole vakavasti otettavaa. Sen sijaan elitismi, johon puolestaan kuuluu se, ettei kansan mielipiteitä kuunnella, on uskottavaa. Jostain syystä sitä, mitä kauempana poliittisen vaikuttajan näkemys ja toiminta on yleisestä kansalaismielipiteestä, pidetään viisaana ja vastuuntuntoisena.

Poliittinen eliitti ja 800.000 työtöntä

Ensin muutama fakta:  
- Absoluuttinen työtuntimäärä vähenee Suomessa koko ajan ja väestö jatkaa kasvamistaan.  
- Automaatio ja robotikka lisääntyy.  
- Hallitus ja yleensäkin poliittinen eliitti ei ymmärrä mitä ongelmalle tulisi tehdä. Hokevat työvoimapulaa ja leikkauksien välttämättömyydestä samaan aikaan.  
- AY-liike ei välitä muuta kuin niistä jäsenistään, joilla vielä on työpaikka. 
- Viranomaiset määrittelevät kullekin työttömälle yksilölle hänelle sopivat kahleet. Vapaa ajattelu ja toiminta on pannassa. 

Ruvetaan Grilloomaan ja maksamaan äänistä?

Eilen tuli Yle 1 kanavalta härskin koukuttava dokumentti Euroopan "populistiliikkeistä". Ohjelma oli ns. kasvattava dokumentti l. pedamentti, jossa näennäisen objektiivisuuden nimissä indoktrinoitiin sivistynyttä katsojaa karttamaan populistisia liikkeitä.

Ohjelman sanoma oli tyly: taloudellinen kriisi on luonut populistisia liikkeitä, jotka todellisuudessa saarnaavat vihaa ja suvaitsemattomuutta. Nämä liikkeet olivat ohjelman tekijöiden mukaan enemmän tai vähemmän naamioituja rasistisia hirmuliikkeitä.

Suomesta terrorismin suojasatama

Suomen valtiollinen johto presidentti Sauli Niinistön ja ympäristöministeri Ville Niinistön johdolla järjestivät ekoterroristi Sini Saarelalle sankarin vastaanoton. Poliittisen eliitin media YLE lähetti SUORANA lähetyksenä Saarelan tulon Venäjältä Helsingin rautatieasemalle.

Tuli mieleen sodanjälkeiset ajat, jolloin päämiehemme palasi Moskovan neuvotteluista. Ilmeisesti tämä mielikuva haluttiinkin kaivaa esille ja antaa samalla viesti kansalle, että Suomi -suomenkansalaiset ovat pelastuneet pahan Venäjän kynsistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä