Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Romania

Suomesta Ceaușescula?

Vuoden 2019 joulukuussa tulee 30 vuotta Romanian diktaattorin Nicolae Ceaușescun syrjäyttämisestä ja teloittamisesta. Ceaușescu menetti valtansa siksi, että Romania oli sietämättömän paikka elää. Vielä toisen maailmansodan aikana saksalaiset sotilaat ihmettelivät miksi Romaniasta löytyy niin paljon enemmän ruokaa kuin Saksasta. Mutta vasta Ceaușescun johdolla tavallisten ihmisten elämästä muodostui Romaniassa painajaismainen koettelemus.

EU-tuomioistuimelta selvä viesti Romanian homovastaisille viranomaisille

Euroopan unionin tuomioistuin (ECJ) antoi eilen 5.6. ratkaisunsa pitkällisessä oikeusprosessissa, missä romanialais-amerikkalainen miespari on taistellut Belgiassa vuonna 2010 solmimansa avioliiton myötä syntyneen aviollisen siteen tunnustamista Romaniassa vaatien maan viranomaisia myöntämään myös miesparin amerikkalaiselle osapuolelle oleskeluluvan maassa, tuloksetta.

Romaneista on riesaksi asti

Paikallislehti Helsingin Uutiset kirjoitti eilen 23. kesäkuuta romanien vallanneen virkistysalueena toimivan grillauspaikan Helsingin Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa. Suosittu Teurastamon grillauspaikka on viime kuukausina muuttunut romanien leiriksi.

Ceausescun Romania

Kylmän sodan kaudella Romania oli Varsovan liiton maista köyhin. 1960-luvun puolivälissä maan johtoon nousi melko nuori, vajaa 50-vuotias, Nicolae Ceausescu, joka sosialistimaiden yhteisössä veti omaa kansallista linjaansa. Tämä linja korostui erityisesti vuonna 1968, jolloin Varsovan liiton maat miehittivät Prahan, kyseisen liiton jäsenmaan pääkaupungin. Tähän operaatioon Romania ei osallistunut. Ceausescu piti historiallisen puheen Bukarestissa todeten, että Varsovan liiton joukot kohtaisivat merkittävää vastarintaa 24 miljoonan asukkaan Romanian rajalla, jos sinne hyökättäisiin.

Kerjääminen ei kuulu katukuvaan

Eduskunnassa on kaikessa hiljaisuudessa kerätty nimiä aloitteeseen, jossa päätoimisesti elantonsa kerjäämisellä hankkivien pitäisi rekisteröityä poliisille. Näin ehdotuksen mukaan viranomaiset voisivat osoittaa kerjääjille omat alueet ja henkilöiden terveydentilaa voitaisiin tutkia. Ehdotuksen kannattajien mielestä myös rikollisuutta voitaisiin näin torjua. Ehdotus on tarkoitus viedä hallintovaliokuntaan, kun nimiä on kerätty yli sata.

Eläinten oikeudet on murenemassa EU:ssa !

Eläinten oikeudet on murenemassa EU:ssa ja tästä suuri ajankohtainen häpeä lankeaa Romanian päälle. Jossa katukoirien ja kissojen oikeudet ollaan polkemassa "maanrakoon". Uusien lakien mukaan kuka tahansa saa tappaa katukoiria ja kissoja myös kiduttaa josta lisää alimmassa kohdassa. En voi millään hyväksyä sitä, että EU "siunaa" tällaisen toiminnan ja antaa sen jatkua. No, monet ehkä muistavat vielä kurjat kuvat vuosien tapaa EU:n talouseläin kuljetuksista joissa hevosten jalat olivat haavoilla jopa murtuneet ja hevosia hakattiin.

Bulgarialaiset ja romanialaiset, tervetuloa Suomeen töihin!

Huomisesta lähtien Romanian ja Bulgarian kansalaiset voivat hakea töitä muista EU-maista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä